• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gotovo je, Rusi su izbačeni iz Evrolige! Crvena zvezda ima četiri utakmice do kraja, evo ko joj je najveći rival za Top8

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Zvanična odluka je donijeta

 Rusi-izbaceni-iz-Evrolige-poznat-raspored-Crvene-zvezde Izvor: MN PRESS

Gotovo je! Ruski klubovi su izbačeni iz Evrolige i svi njihovi rezultati su poništeni. Ujedno, na tabeli više nema ni CSKA Moskve, ni Zenita ni Uniksa, koji su svi u trenutku početka rata u Ukrajini bili u grupi timova koji idu u Top 8.

Međutim, klubovi vlasnici Evrolige potvrdili su odluku kojom se zbog sukoba zabranjuje učešće svim timovima iz Rusije, a to znači i da najjače evropsko takmičenje od sada ima novu tabelu. Na njoj, Crvena zvezda zauzima 9. poziciju i prva je ispod crte za plasman u Top 8 fazu. Ekipa Dejana Radonjića ima isti skor kao i osmoplasirani Monako (11-13), a biće poništene njene pobjede protiv Uniksa i Zenita u gostima, kao i njeni porazi protiv ta dva tima u "Pioniru", uz poraz i na gostovanju CSKA Moskvi.

Takođe, otkazan je meč koji je Zvezda trebalo da odigra 23. marta, pa to znači da će do kraja odigrati još samo četiri utakmice - protiv Albe u Berlinu u petak, zatim u gostima protiv Bajerna i Žalgirisa sljedeće nedjelje, a onda za kraj ligaškog dijela i protiv Efesa u "Pioniru". Jasno je koliko će svaka utakmica biti značajna!

Ako se posmatra isključivo trka Zvezde i Monaka, Francuzi imaju bolji međusobni skor zbog dvije pobjede, a do kraja će igrati protiv Olimpijakosa kod kuće u srijedu, Baskonije (takođe direktnog rivala za Top 8) u petak, a onda protiv Armanija u gostima 31. marta i Albe kod kuće 8. aprila.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC