• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRUKA BORCA: Banjalučani vodili 20 razlike na početku četvrte četvrtine, pa izgubili!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Tim Dragana Nikolića dominirao tri četvrtine duela sa nikšićkom Sutjeskom, a onda se potpuno raspao i propustio veliku šansu da zabilježi desetu pobjedu u regionalnom takmičenju.

 KK Borac Izvor: ABA league/Dragana Stjepanović

U domaćem prvenstvu Borac nije tako dominantan kao jesenas, a košarkaši iz Banjaluke nevjerovatnim porazom otvorili su posljednji "balon" u Drugoj ABA ligi, koji se igra u Širokom Brijegu.

Banjalučani nisu uspjeli da savladaju Sutjesku iz Nikšića iako su uoči posljednje četvrtine vodili čak 20 razlike! U posljednjem kvartalu postigli su samo jedan koš iz igre, što su Nikšićani kaznili i stigli do nestvarnog preokreta.

BORAC - SUTJESKA 74:75 (20:13, 28:20, 16:11, 10:31)

Možda će vas zanimati

U prvih 3 minuta ništa nije nagovještavalo dramu u "Pecari".

Na krilima odlične odbrane, koja je rivalu u prvoj četvrtini dopustila da ubaci samo 13 poena, tim Dragana Nikolića od samog starta nemtnuo je svoj ritam igre, pa je već nakon uvodnih deset minuta imao solidnih sedam poena prednosti - 20:13.

Prednost je rasla iz minuta u minut, pa je već do poluvremena iznosila 15 poena (48:23).

U istom ritmu Banjalučani su nastavili i u trećem kvartalu, ne dopustivši rivalu da se vrati u meč. U finišu treće četvrtine "crveno-plavi" stigli su do maksimalne prednosti od 20 poena, te se uoči odlučujeg perioda činilo da je sve riješeno.

Ipak, opustili su se igrači Borca, pa je Nikolić pokušavao da ih razdrma tajm-autima, s obzirom da su Nikšićani na startu četvrte četvrtine napravili seriju 15:0, odnosno 17:1.

Tek u petom minutu četvrtog kvartala Banjalučani su uspjeli da poentiraju, i to sa linije penala, dok su zahuktali Nikšićani sve više prijetili i u finišu smo vidjeli pravu dramu.

Zanimljivo da "crveno-plavih" skoro devet i po minuta nisu postigli koš iz igre. Pogocima sa slobodnih bacanja (6) održavali su prednost, ali je crnogorski tim dva minuta prije kraja prišao samo na koš zaostatka (70:68).

Izvor: ABA league/Dragana Stjepanović

U finiu prava drama.

Trojkom Marka Čalića Nikšićani su stigli na poen "minusa", a onda su u posljednjem sekundu preko Vladimira Tomaševića poentirali i došli do velikog slavlja.

Aljoša Janković sa 11 poena bio je najefikasniji u timu Borca, koji je prvi ove sezone stigao do dvocifrenog broja pobjeda u Drugoj ABA ligi. Draško Knežević zaustavio se na deset poena, baš kao i Diante Boldvin. U poraženom sastavu Radosav Spasojević ubacio je 20 poena, a pratili su ga Vladimir Tomašević sa 19 i Miloš Koprivica sa deset poena.

Odluka o prvoplasiranoj ekipi pred plej-of vjerovatno će pasti u sljedećem kolu, kada će snage odmjeriti dvije prvoplasirane ekipe - MZT i Borac. Ovaj meč na programu je u petak od 18 časova.

U posljednjem meču ligaškog dijela sezone Borac će u nedjelju u podne odmjeriti snage sa Vojvodinom.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC