• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Leotar se u Banjaluci revanširao Borcu za poraz u finalu Kupa Republike Srpske!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Borca poraženi su od trebinjske ekipe u 19. kolu prvenstva Bosne i Hercegovine.

 KK Borac - KK Leotar, Liga BiH, 19. kolo Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Poslije poraza u Širokom Brijegu, izabranici Dragana Gagija Nikolića dočekali su u nedjelju ekipu Leotara, koja je u meču prepunom oscilacija na obje strane, slavila u dvorani "Borik" i revanširala se Banjalučanima za poraz u finalu Kupa Republike Srpske.

BORAC - LEOTAR 87:93 (16:23, 21:19, 22:28, 28:23)

Borac je dobro ušao u meč 19. kola u "Boriku" i poveo sa pet-šest razlike, međutim Trebinjci, koji su bili dodatno motivisani da se revanširaju Banjalučanima, pa su do isteka prvog perioda uspjeli da preokrenu i na krilima Nikole Jeftića i Milana Lužajića stignu do "plus sedam" (16:23).

I u drugoj četvrtini, nastavljena je serija Leotara (14:0) za 16:27, što je bila najveća prednost gostiju, a tek je pogocima Dijantea Boldvina prekinuta crna serija Banjalučana poslije tri minuta "posta" u drugom kvartalu.

Ubacili su crveno-plavi u višu brzinu, zaigrali mnogo angažovanije u odbrani i smanjili na samo "minus tri" (32:35), da bi potom učenici Marka Ičevića ponovo mini serijom 5:0 uspjeli da se "odlijepe". 

Ipak, na odmor se otišlo sa "plus pet u korist" Trebinjaca - 37:42.

Pokušavali su domaći košarkaši da naprave preokret i uspjeli da sredinom trećeg kvartala povedu 51:50, međutim, ponovo su Trebinjci napravili seriju od 12:0 i pogocima Nikole Đurasovića stigli do 11 poena prednosti (53:64).

Poslije tehničke greške trenera Borca Gagija Nikolića, Trebinjci su poveli i sa "plus 13", ali se u odlučujućih 10 minuta ušlo sa prednošću Leotara od 11 koševa (59:70).

Kao furija su Banjalučani odigrali prvih nekoliko minuta posljednjeg perioda i stigli do minimalnog vođstva (74:73) i činilo se da će napraviti preokret, ali su gosti potom napravili novu seriju od 15:1 i "prelomili" utakmicu.

Poveo je Leotar 86:75 na 2.5 minuta prije kraja i bilo je jasno da će Borac upisati drugi uzastopni, a ukupno peti poraz u bh. prvenstvu.

Međutim, posljednji trzaji domaćih da mogu napraviti preokret dogodili su se u posljednjih 60 sekundi, kada se razlika istopila na "minus tri" (87:90), ali je Nemanja Milidragović sa linije slobodnih bacanja "ovjerio" 13. trijumf Leotara u aktuelnoj sezoni.

Najefikasniji u banjalučkom taboru bili su Dijante Boldvin sa 21 poenom, Stefan Kenić je postigao 13, Aleksandar Ponjević 11 pogodaka, dok je kapiten Draško Knežević zabilježio koš manje.

Kod Trebinjaca, prva imena susreta bili su Jeftić sa 26 i Lužajić sa 22 koša.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC