• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić bio kod Jokića - ubijedio ga je? Karijev raport iz SAD - evo kako su prošli razgovori!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Vidjećemo da li ovo znači povratak u nacionalni tim.

 nikola jokić igraće za srbiju Izvor: MONDO/Uroš Arsić/Profimedia

Nedavno je Nikola Jokić istakao da još uvijek ne razmišlja o nastupu za reprezentaciju Srbije, ali je tada takođe istakao da očekuje posjetu direktora nacionalnog tima Dragana Tarlaća i selektora Svetislava Pešića. 

Oni su se sada vratili iz posjete Americi gdje su razgovarali sa svim srpskim košarkašima koji nastupaju u NBA ligi, a nakon posjete iznijeli su svoje utiske. 

Možda će vas zanimati

"Imali smo odlične razgovore sa svim igračima i dobili smo dovoljno informacija kako bismo mogli da poslije razgovora sa ostalim kandidatima donesemo definitivnu odluku o planu priprema za junski kvalifikacioni prozor, zatim prozor koji nas očekuje u avgustu i Evropsko prvenstvo u septembru ove godine", naglasio je Pešić. 

On je istakao da svi srpski NBA asovi žele da nastupaju za nacionalni tim!

"Ne postavlja se pitanje želje svih igrača da učestvuju u predstojećim reprezentativnim akcijama. Iako je ovo vrijeme završetka regularnog dijela lige i početak plej-ofa, vrlo je važno da već sada definišemo plan i program priprema kako bi svi potencijalni kandidati poslije naporne sezone mogli da se pripreme i organizuju. Akcije koje nas očekuju su veoma izazovne i potrebno je da svi budu veoma dobro fizički i mentalno pripremljeni", istakao je Pešić.

Direktor nacionalnog tima Dragan Tarlać objasnio je kako je put tekao i sa kim su se razgovori vodili.

"Posjetom našim igračima u SAD nastavljamo kontakte i razgovore sa kandidatima za reprezentaciju. Ovaj boravak u Americi je dio naših redovnih aktivnosti koje će se u danima pred nama nastaviti sa igračima, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Posjetili smo prvo mladog Alekseja Pokuševskog u Oklahomi, bili gosti familije Jokić i proveli nekoliko dana u Denveru, zatim smo se u Atlanti družili sa Bogdanovićem i Bjelicom, da bismo boravak u SAD završili u Dalasu sa Bobanom Marjanovićem. Ostvarili smo takođe veoma značajne kontakte sa njihovim trenerima i generalnim menadžerima koji će nam biti od velike pomoći za sve izazove koji nas očekuju u budućnosti", poručio je Tarlać.

Prvi izazov za košarkašku reprezentaciju Srbije biće kvalifikacione utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023. koje će srpski  nacionalni tim igrati 30. juna u Letoniji protiv selekcije Letonije, odnosno 3. jula u Srbiji protiv reprezentacije Belgije.

Krajem avgusta slijede prva dva meča u drugoj fazi kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo kada će se tri prvoplasirane ekipe iz grupe A ukrstiti sa tri najbolje ekipe iz grupe B gdje se nalaze Turska, Grčka, Bjelorusija i Velika Britanija.

Odmah zatim, srpski tim očekuje nastup na Evropskom prvenstvu koje se od 1. do 18. septembra igra u Češkoj, Gruziji, Italiji i Njemačkoj. “Orlovi” se takmiče u grupi D čiji će se mečevi igrati u Pragu, a prvi rival srpskom timu biće selekcija Holandije, 2. septembra. Ostali protivnici Srbije u grupi D su Poljska, Češka, Izrael i Finska.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC