• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo nam je drugi najbolji rezultat ikad: Radonjić analizirao sezonu u Evroligi pa obećao prvo mjesto u ABA!

Autor Haris Krhalić

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je izuzetno zadovoljan nakon pobjede njegovog tima nad Efesom u poslednjem meču Evrolige ove sezone.

 Dejan Radonjić nakon pobjede Zvezde nad Efesom Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Košarkaši Crvene zvezdesavladali su Efes u posljednjem meču Evrolige za ovu sezonu, a poslije meča trener domaćeg tima Dejan Radonjić čestitao je igračima na odličnom kraju evroligaške sezone.

Iako je njegov tim dosta loše počeo meč, na kraju je ekipa uspjela da sve preokrene i dođe do velike i bitne pobjede.

"Čestitam mojim igračima, ovo je za nas velika pobjeda, definitivno. Početak je bio loš, nismo dobro igrali. Odbrana je bila meka, imali smo mnogo grešaka, ali smo promijenili pristup u drugoj četvrtini. Početak treće je bio jako, jako dobar, imali smo dobar momentum, ali smo napravili neke greške i oni su se vratili u meč. Igrali su odlično i napravili su prednost, a poslije toga je naša defanziva i ofanziva bila jako dobra i ovo je velika pobjeda za nas", analizirao je utakmicu Radonjić.

Šef struke crveno-bijelih koga su ponijele emocije nakon ove pobjede objasnio je koliko je ovaj trijumf značajan za tim, a osvrnuo se i na povratak Ostina Holinsa u ekipu. 

"Svaka pobjeda u Evroligi je značajna. Mi smo sada igrali protiv prošlogidišnjeg najboljeg tima koji i sada može da bude prvak. Pokušali smo nakon ovog teškog perioda da se koliko je to moguće pripremimo, a bilo je vidno značajno to što smo mogli da koristimo Holinsa. A još vidljivije koliko nam je nedostajao u oba pravca", dodao je on. 

Podsjetio je na zanimljiv statistički podatak - ovo je Zvezdi druga najbolja sezona u ovom formatu Evrolige!

"Ne treba trošiti riječi na prvaka Evrope, a ovo je što se tiče nas završeno sa 14 pobjeda od 33 meča. I to u sezoni u kojoj sam želio da imamo više pobjeda nego prošle. To smo ostvarili i jako sam zadovoljan. To nam je drugi najbolji rezultat u ovom formatu Evrolige, pošto smo jedne sezone imali 16 pobjeda", naglasio je on. 

Prisjetio se svih problema tokom takmičarske godine, pogotovo starta sezone kada su na pripremama povrede pokosile veliki dio ekipe.

"Imali smo jako težak pripremni period sa velikim brojem povrijeđenih igrača, počeli smo takmičenje protiv Fenerbahčea bez pet košarkaša. Pokazali smo jako dobru mogućnost adaptacije, a odigrali smo 33 meča sa 29 utakmica u kojima nismo bili kompletni. Od kojih šest bez jednog igrača, sve ostale bez dva, tri igrača, dve bez četiri igrača i jednu utakmicu bez pet igrača.
Sagledavajući tu činjenicu, pokušavali smo da radimo tu adaptaciju, a iako su i druge ekipe imale povrede nije isto kada nama i Barseloni fale dva igrača, Mi smo u pola sezona bili van trenažnog procesa zbog korone. Trudili smo se da prevaziđemo sve to, a danas smo došli do ove pozicije", analizirao je Radonjić.

Sada slijedi kraj ABA lige, pa onda pauza od skoro mjesec dana.

"Tek treba da vidimo, mi sada imamo četiri duela do kraja ABA lige, gdje imamo poziciju da sa dvije pobede obezbijedimo prvo mjesto. Čekamo igrače koji su povrijeđeni da uđu u neki rad. A mi smo jedina ekipa u Evroligi koja je pod pritiskom da igra takmičenje koja je najznačajnije za klub. I nadam se da ćemo kroz njega opet da izborimo Evroligu. Mi smo sada na prvoj poziciju i bićemo na kraju ligaškog dijela na kraju na tom mjestu. Uradićemo sve da što spremniji uđemo u plejof", završio je on. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC