• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdu čeka duga pauza - Igokea, pa odmor! Crveno-bijeli na prinudnom "raspustu", poznato šta ih čeka!

Autor Dragan Šutvić

Ekipa Dejana Radonjića moraće na pauzu od skoro mjesec dana zbog rasporeda takmičenja.

 košarkaši crvene zvezde na odmoru od mjesec dana  Izvor: MN PRESS

Završava Crvena zvezda i zvanično evroligaške obaveze u petak utakmicom protiv Efesa u Beogradu (21 čas). Poslije tog susreta može da se posveti pripremama za ono što slijedi poslije toga, a to je završnica ABA lige. Crveno-bijeli će gotovo izvjesno završiti ligaški dio na prvom mjestu i čekaće protivnika u polufinalu.

Prema novim propozicijama regionalnog takmičenja dva prvoplasirana tima idu direktno u polufinale, dok će se ekipe od treće do šeste pozicije u baražu boriti za preostala dva mjesta. Još uvijek nije poznato ko će sa kim igrati, zna se da će to biti Cedevita Olimpija, Budućnost, FMP i Igokea. U zavisnosti od konačnog plasmana će se znati parovi. Dok to čeka, ekipa Dejana Radonjića će imati i prinudni "raspust".

Možda će vas zanimati

Do kraja prvog dijela ABA lige Zvezdu očekuju tri utakmice, dvije koje nadoknađuju zbog problema koje su imali sa koronom i jedna koja je unaprijed bila poznata. Prvo će gostovati u Podgorici ekipi Budućnosti (16. april u 21 čas), pa će igrati u Čačku (20. april u 19 časova) i na kraju dočekuju Igokeu 23. aprila (19 časova). Poslije duela sa timom Dragana Bajića slijedi pauza.

Prema kalendaru takmičenja Radonjićev tim se ponovo "uključuje" 18. maja i tada će početi polufinalni dueli. To znači da će imati skoro mjesec dana pauze, tačnije 25 dana. Doduše, treba dodati i da bi mogli da krenu i četiri dana ranije (14. maj), ali samo pod jednim uslovom.

Iz ABA lige su ranije saopštili da postoji mogućnost promjena u kalendaru, samo ako se utakmice baraža završe poslije dvije runde (30. april i 7. maj), odnosno ako oba tima dobiju dva meča, pošto se igra na dvije dobijene utakmice. Ukoliko na jednom od tih duela bude bilo potrebe za majstoricom, ništa se neće mijenjati.

Početak finalne serije zakazan je za 30. maj i igra se na tri pobjede, ali i za taj dio važi isto pravilo. Postoji mogućnost pomjeranja ukoliko se polufinalni susreti završe poslije dva meča.

Ovakav raspored ima i dobru i lošu stranu za crveno-bijele. Sa jedne strane može da pomogne u oporavku povrijeđenih igrača poput Ostina Holinsa, Branka Lazića i Maika Cirbesa, uz odmor za nosioce igre pred ključni dio sezone. Sa druge, može i da odmogne zbog predugog perioda bez takmičarskih utakmica...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC