• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hvala ti Zvezdo! Ruska legenda dirnuta potezom crveno-bijelih: Žestoko napao Litvance poslije bruke u Kaunasu!

Autor Nikola Lalović

Oglasio se.

 Ruski-kosarkas-brani-Zvezdu-od-Zalgirisa Izvor: MN PRESS

Nekadašnji dugogodišnji reprezentativac Rusije, osvajač dva evropska srebra sa nacionalnim timom devedesetih godina Vitalij Nosov oglasio se povodom skandala u Kaunasu na meču Evrolige između Crvene zvezde i Žalgirisa. 

Na početku meča igrači Zvezde su izviždani jer nisu nosili transparent sa zastavom Ukrajine, a nakon toga su krenule brojne provokacije iz publike. Skandirali se protiv Srbije, nosile su se NATO zastave... Sada je Nosov digao glas protiv toga!

"Srbi će uvijek biti uz Rusiju. I veliko hvala igračima Crvene zvezde, koji nisu pratili vođstvo "divnih" organizatora. U svakom slučaju, politika ne bi trebalo da se tiče košarkaša. Oni nisu odgovorni za odluke koje donose državne vlasti. Svi znaju da sport treba da bude van politike, ali sada je sve otišlo predaleko i ljudi zbog toga pate", rekao je Nosov.

Sada u Litvaniji lobiraju da Ruse izbace iz svih takmičenja, a nije uvijek bilo tako. Nekada su ruski i litvanski klubovi bili ujedinjeni. 

"Ovo što se sada radi Rusiji je više od zla. Niko neće da čuje naše argumente. Šarunas Jasikevičijus je loše govorio o Rusiji i rekao da ne želi da vidi naše klubove u Evroligi.Poslije tih riječi on za mene više ne postoji. Igrali smo košarku sa Žalgirisom cijeli život, bio sam stotinama puta u Litvaniji i oni su dolazili ovamo. U vremenima SSSR-a nije bilo podjela", dodao je on.

Nekadašnji centar brojnih ruskih klubova, ali i član Olimpije iz Ljubljane početkom devedesetih istakao je da u sovjetska vremena nije bilo podjela.

"Bili smo jedan narod, sjećam se da sam se 1984. godine kada sam imao 16 godina iznenadio što je Arvidas Sabonis Litvanac. Živjeli smo zajedno i bili jedan narod", dodao je on. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC