• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati bi da izbace Zvezdu iz Evrolige zbog scene u Kaunasu!? Više od 80 odsto glasalo - "Sa takvim stavovima..."

Autor Dragan Šutvić

U tekstu poznatog hrvatskog lista navodi se da se očekuje "oštar potez vrha Evrolige".

 hrvati žele da izbace zvezdu iz evrolige  Izvor: Twitter/visegrad24/Screenshot

Crvena zvezda izgubila je poslije produžetka od Žalgirisa (103:98) u posljednjem evroligaškom gostovanju ove sezone, ali taj meč je najviše obilježila scena sa početka utakmice.

Uoči starta duela u Kaunasu domaći igrači su sa sudijama izašli noseći zastavu Ukrajine na kojoj je pisalo "Stop war" (zaustavite rat), dok igrači Crvene zvezde nisu kod sebe imali isti transparent. Zbog toga ih je dočekala salva zvižduka, a snimak se brzo proširio društvenim mrežama i završio u svim medijima.

Stiglo je i do Hrvatske, pa je tako "Večernji list" u tekstu o sceni u Litvaniji potez Zvezde ocijenio kao "sramotan", a upitali su se u naslovu i "da li ih zbog toga treba izbaciti iz Evrope".

"Poruka je potpuno apolitična, poziva na prekid rata u Ukrajini, ali potez košarkaša Zvezde je politički", stoji u tekstu jednog od najčitanijih portala u Hrvatskoj i dodaje se da Evroliga ima jasnu politiku i jasan stav po pitanju diskriminacije, mržnje i rata, pa se očekuje "oštar potez vrha Evrolige".

"Tim koji zastupa suprotne stavove ne bi trebalo da bude njen dio. Naime, ovo nije pitanje stava ili pogleda na svijet, svako moralno biće protivi se ratovanju, posebno onom koji na tuđem teritorijumu vodi druga zemlja", dodaje "Večernji list".

Izvor: Večernji list/Screenshot

Uz sve to sproveli su i anketi među svojičim čitaocima, pa je više od 80% njih glasalo za opciju da Crvena zvezda treba da bude izbačena iz Evrolige, dok je još 14% glasalo za opciju "politici nema mjesta u sportu". Manje od 5 procenata glasača izabralo je opciju "Ne, košarkaši imaju pravo na stav".

Podsjetimo, Crvena zvezda je na meču u Kaunasu dočekana i zastavama NATO alijanse, dok se u međuvremenu oglasio i američki košarkaš iz njihovih redova Eron Vajt koji tvrdi da im je rečeno da "ne diraju transparent".

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Svi fašisti su na istoj strani....istorija se ponavlja....a neće im Rujke ostati dužni....samo polako....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC