• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal na startu meča, produžetak, pa poraz Zvezde: Drama crveno-bijelih, ispustili su pobjedu u posljednjim sekundama!

Autor Dragan Šutvić

Nevjerovatan meč u Kaunasu završen je poslije produžetka!

 žalgiris pobijedio crvenu zvezdu  Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je imala pobjedu u rukama, ali je na kraju poražena u Kaunasu. Crveno-bijeli su na devet sekundi do kraja imali tri poena prednosti (88:85), ali nisu stigli da naprave faul u posljednjem napadu Žalgirisa.

Tajler Kavano je ostao sam na trojci, uspio da pogodi i odvede meč u novih pet minuta, gdje je na krilima publike domaćin stigao do svoje osme evroligaške pobjede ove sezone.

ŽALGIRIS - CRVENA ZVEZDA 103:98 (23:14, 22:18, 15:35, 28:21, 15:10)

Meč je počeo zvižducima cijele hale za košarkaše Crvene zvezde. Startna petorka Žalgirisa na teren je izašla sa ukrajinskom zastavom na kojoj je bio ispisan transparent, a pošto crveno-bijeli nisu izašli sa zastavom kompletna hala im je zviždala.

Na startu je Žalgiris bio bolji tim, centar Džoš Nebo je bio nezaustavljiv za crveno-bijele i prednost Žalgirisa je bila i 15 razlike (45:30). A onda je Zvezda zaigrala fenomenalno,

Treća četvrtina je možda i najbolja u ovoj sezoni Evrolige za crveno-bijele, uspio je tim Dejana Radonjića da ubaci 35 poena za tih 10 minuta. Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić su blistali, a i u poslednjih 10 minuta je djelovalo da će crveno-bijeli zadržati prednost.

Do pred sam kraj držali su rezultat pod svojom kontrolom, vodili su 87:82, a onda je Lukas Lekavičijus pogodio trojku. Fauiliran je Dejan Davidovac koji je pogodio samo jedno slobodno bacanje, a potom tim crveno-bijelih nije pravio faul! Tajler Kavano je uz zvuk sirene pogodio za produžetak, u kome nije bilo snage.

Žalgiris je na krilima navijača i uz više energije na kraju stigao do svoje osme pobjede.

Najbolji u redovima Crvene zvezde bili su Dobrić sa 21 poenom i Dejan Davidovac sa 18, a kod Žalgirisa su blistali Uljanovas, Lekavičijus i Nebo.

CRVENA ZVEZDA: Ivanović 5, Marković 14, Vajt 11, Kuzmić , Volters 4(7as), Kalinić 12 (7sk), Simonović, Dobrić 21, Lazarević 4, Davidovac 18, Mitrović 9

ŽALGIRIS: Lekavičijus 17(7as), Nebo 16, Minotas, Jankunas 13 (7sk), Gifaj 6, Uljanovas 17 (7sk, 5 as), Blažević 4, Lukošunas 6, Milaknis 7, Kavana 12 (5sk), Vebster 4

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC