• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlatibor je šampion Druge ABA lige! Titula prvi put dolazi u Srbiju - donio ju je MVP Dušan Kutlešić!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Veliki uspjeh Čajetinaca!

 zlatibor osvojio drugu aba ligu Izvor: MN PRESS

Košarkaši Zlatibora šampioni su Druge ABA lige! U finalu u Skoplju pobijedili su MZT poslije produžetka, rezultatom 78:73 i ostvarili najveći uspjeh u svojoj istoriji. Na čelu sa fenomenalnim Dušanom Kutlešićem, najboljim igračem drugog "jadranskog" ranga ove sezone!

MZT je samim plasmanom u finale ušao i u ABA ligu sljedeće sezone, dok će Zlatibor uprkos osvajanju titule morati da igra za plasman protiv Borca ili Mege, zbog ograničenog broja klubova iz jedne zemlje koji mogu da igraju u najvišoj ligi.

Možda će vas zanimati

Najbolji igrač utakmice bio je sjajni Dušan Kutlešić, koji je ubacio 33 poena i donosi u Ćajetinu i MVP priznanje. Apsolutno zasluženo! Uz heroja utakmice, ponovo se među Zlatiborcima istakao Filip Đuran sa 12 poena. Iako je imao šut za vođstvo na devet sekundi prije kraja četvrte četvrtine,taj promašaj ga nije izbacio iz ritma, pa je na početku produžetka dao važan koš, nakon kojeg j Kutlešić dao odlučujuću trojku.

Sa druge strane, MZT je drugi put izgubio u finalu, ali će mu plasman u ABA ligu svakako ublažiti tugu zvog ovog neuspjeha. U posljednjim sekundama četvrte četvrtine, makedonski tim imao je napad za pobjedu u dvorani "Jane Sandanski", ali je Adem Mekić promašio težak šut za trijumf i titulu.

Zlatibor je na putu ka tituli na završnom turniru pobijedio Helios Sanse u četvrtfinalu (84:82), a u polufinalu Borac iz Banjaluke (98:83). Uoči dolaska u Skoplje, ekipa trenera Strajina Nedovića osvojila je i titulu Košarkaške lige Srbije.

MZT: Krstevski, Dejvis 12, Nikolov 12, Kari, Robev 2, Mekić 12, Ivanov, D. Stojanovski 5, V. Stojanovski 14, Milošević 10, Rikić 6, Veličkovski.

ZLATIBOR: Protić 9, Čabrilo 2, Adžić, Kutlešić 33, Grubelič 9, Đuran 12, Vesović, Jovanović, Joksimović, Tadić 7, Nikolić 6.

Dosadašnji šampioni ABA lige:

  • 2022: Zlatibor Čajetina
  • 2021: Studentski centar
  • 2020: /
  • 2019: Primorska
  • 2018: Krka

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC