• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkaška euforija, 10.000 navijača, ali ipak ništa od F4: Rumuni živjeli za pobjedu, ali Birčević i ekipa nisu uspjeli

Autor Haris Krhalić

Nevjerovatan ambijent na utakmici završnice FIBA Lige šampiona

 Ludvigsburg posljednji učesnik F4 Lige šampiona Izvor: Twitter/Basketball Champions League

U spektakularnom ambijentu dvorane Kluža, Ludvigsburg je ostvario veliku pobjedu (79:73) i postao posljednji učesnik Fajnal-fora FIBA Lige šampiona. Dvorana je bila krcata, teren je bio posut papirom, koreografijom navijača, ali rumunski predstavnik ipak nije uspio da im ostvari želju i da ode na F4. Tamo će uz Ludvigsburg igrati Manresa, Hapoel Holon i Tenerife.

U utakmici odluke u Klužu, pri rezultatu 1:1 u seriji, domaćin je dugo bio u problemima zbog razigranog rivala i u grču zbog pritiska, pa je tek u posljednjoj četvrtini zaigrao kako je planirao. Ipak, previše promašenih slobodnih bacanja, izgubljene lopte i greške u ključnim trenucima preskupo su koštale ekipu za koju nastupa bivši reprezentativac Srbije Stefan Birčević.

Žaliće u Klužu zbog ove propuštene prilike, a posebno kada se sete košarkaške euforije zbog Lige šampiona u svom gradu. Navijači su kupili sve ulaznice za "majstoricu" dan nakon što je ona zakazana, pobjedom Nijemaca u drugoj utakmici. Pogledajte kako je navijalo 10.000 gledalaca.

Šteta, jer je Birčević bio najbolji igrač domaćih, sa 14 poena (3/5 za tri), šest skokova i najvišim indeksom korisnosti u timu. Efikasniji su bili Amerikanac sa rumunskim pasošem, bek Patrik Ričard (18 poena) i krilni centar Dastin Hog, sa 15. Ipak, na drugoj strani je plejmejker Džordan Hals bio prosto previše razigran da bi izgubio. Postigao je 21 poen, ubacio 58 odsto šuteva iz igre i odveo ekipu na završni turnir.

Fajnal-for će biti odigran u Bilbau od 6. do 8. maja, a parovi polufinala su Ludvigsburg Manresa Hapoel Holon - Tenerife.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC