• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovaj potez Jokića je riješio plej-of seriju: Srbin se spetljao u posljednjem napadu, u jednome postaje najgori MVP!?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bila je to posljednja šansa Denvera, a posle toga je postalo jasno da će Jokić biti na pragu da postane jedini MVP u istoriji NBA lige koji bi mogao da bude počišćen 4:0 u prvom kolu plej-ofa...

 nikola jokić mogao bi postati prvi mvp eliminisan u prvom kolu plej-ofa nba lige Izvor: Profimedia/Twitter/@anthonyVslater/Printscreen

Denver Nagetsi su pred ispadanjem iz plej-ofa u najranijoj mogućoj fazi takmičenja - poslije prva tri susreta gube od Golden Stejt Voriorsa 3:0, a u svemu tome nije uspio da im pomogne ni nevjerovatni Nikola Jokić.

Srbin je ubacio 37 poena uz 18 skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte u meču protiv Voriorsa, ali to nije bilo dovoljno. Na kraju je upravo jedan neuspjeli napad Jokića prelomio meč i čitavu seriju u korist tima iz Kalifornije!

Možda će vas zanimati

Koliko je Jokić bio na visokom nivou u ova tri meča govori da je prosječno bilježio 29.3 poena, 13 skokova, pet asistencija, 2.3 ukradene lopte i jednu blokadu po meču uz 52.2 odsto uspješno šuta iz igre.

Ipak, poslije svega se priča samo o jednom napadu koji Jokić protiv Golden Stejta nije uspio da završi. Radilo se o posljednjem minutu meča, kada je Denver imao zaostatak 111:116.

Jokić je na 40 sekundi prije kraja primio loptu, bio je u duelu sa Drejmondom Grinom, pokušao je da u direktnom duelu krene ka košu, ali mu je Grin ukrao loptu i tako ugasio sve nade Denvera da bi u završnici mogli do prve plej-of pobede ove sezone.

Tada je praktično bio završen meč, a sa njim i čitava serija. Golden Stejt je pred plasmanom u polufinale konferencije, a Jokić je na putu da postane prvi MVP u istoriji NBA lige koji je bio "počišćen" 4:0 u prvoj rundi plej-ofa.

To se nikada nikome nije dogodilo, a ako ne bude imao bolju podršku saigrača, lako bi moglo da postane realnost...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC