• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić razbijao, ali Denver dobio novi šamar: Nikola opet igrao sam - Voriorsi ih treći put počistili!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Golden Stejt je stigao do 3:0 u plej-of seriji protiv Denvera uprkos izvanrednoj partiji Nikole Jokića

 denver gubi od goldens stejta 0:3 u plej-ofu nba lige Izvor: Profimedia

Plej-of serija Denvera se polako pretvara u pravu katastrofu! Ekipa koju predvodi Nikola Jokić ni u trećem meču protiv Golden Stejta nije uspjela da upiše pobjedu u plej-ofu, pa i pored izvanredne partije Srbina, sada stoji na ivici ambisa i ranog završetka sezone!

DENVER NAGETS - GOLDEN STEJT VORIORS 113:118
/32:34, 27:35, 30:18, 24:31/

Možda će vas zanimati

Ni povratak iz Kalifornije u Kolorado nije uspio da razdrma Nagetse. Ni fenomenalni Jokić nije mogao da mučenu ekipu i saigrače podigne na dovoljno visok nivo da Golden Stejt konačno padne. Na kraju je to bio samo još jedan poraz Denvera, treći u isto toliko mečeva u ovoj plej-of seriji.

Nikola Jokić je bio najbolji pojedinac na meču sa 37 poena, 18 skokova i pet asistencija za 39 minuta provedenih na terenu, ali to nije vrijedilo kada mu je u još jednom susretu u plej-ofu izostala veća pomoć saigrača. Na kraju je u presudnom napadu Jokić ostao bez šanse da vrati Denver u meč.

Za razliku od nekih pređašnjih mečeva protiv Voriorsa, Jokić je ovog puta i odlično šutirao, 64 odsto iz igre - 12/19 za dva poena i 2/3 za tri, uz 7/9 sa linije slobodnih bacanja. Ali kada je trebalo da se meč prelomi, sve je opet palo na njega i gosti su bili spremni za to.

Jokić je jedinu osjetniju pomoć imao u Eronu Gordonu (18 poena i 12 skokova), dok je Vil Barton ubacio tek 13. Za to vrkmeme, Voriorsi su odlično sprovodili svoj plan - Džordan Pul je ubacio 27 poena, baš kao i Stef Kari, dok je Klej Tompson ovom dvojcu pridodao još 26 poena.

Na sve to, Drejmond Grin je bio fenomenalan u odbrani gostiju. Koliko je sve bilo fokusirano na Jokića govori i da Srbin nije uspio da šutne na koš nijednom u posljednjih dva i po minuta meča, što je prelomilo susret i praktično čitavu seriju.

Golden Stejt sada vodi 3:0 i Denver je pred nemogućom misijom da dobije četiri susreta u nizu. Bez Majkla Portera i Džamala Mareja, očito je da je Jokić tokom sezone uspijevao da slabašan tim "uvuče" u plej-of, gdje su sva njihova ograničenja u nedostatku timskog kvaliteta isplivala na površinu...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC