• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokićeva nestvarna statistika - ovo niko nikad nije uradio! Srbin ispisao istoriju, zato je MVP!

Autor Dragan Šutvić

Nikola Jokić je imao nevjerovatne brojke u plej-ofu i još jednom je pokazao zbog čega je među najboljim košarkašima planete.

 nestvarna statistika nikole jokića Izvor: Profimedia

Denver je bio blzu, ali nije uspio da nastavi takmičenje u plej-ofu. Sjajni Golden Stejt je na krilima Stefa Karija uspio da prođe dalje. Nikola Jokić je uradio sve što je bilo u njegovoj moći, ali mu je nedostajala bolja pomoć saigrača.

Kakve partije je srpski centar pružio u doigravanju možda i najbolje opisuju statistički parametri pošto je postao prvi igrač u istoriji NBA lige kome je to pošlo za rukom. Na taj način je po ko zna koji put pokazao zbog čega je prvi favorit da odbrani MVP titulu.

Naime, Jokić je prvi košarkaš ikada koji je u plej-ofupredvodio tim u poenima, skokovima, asistencijama, ukradenim loptama i procentu šuta u jednoj seriji.

Nikola je u doigravanju prosječno bilježio 31 poen, 13,2 skoka i 5,8 asistencija, 1,6 ukradenih lopti i 1 blokadu po meču, uz 57,5 odsto pogođenih šuteva i 84,8 odsto ubačenih slobodnih bacanja. Vjerovatno i najbolju pohvalu na njegov račun iznio je Drejmond Grin, jedan od najboljih defanzivaca u ligi.

"Poslije meča sam rekao Nikoli 'hvala ti što me činiš boljim'. Bila je čast i privilegija igrati protiv nekoga ko je takav majstor. Obično kada imate nekoga sa takvim talentom, onda je on i 'mekan', ali je Jokić daleko od 'mekanog' igrača", poručio je Grin.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC