• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dončić gazio Golden Stejt, ali se Dalas raspao kad nije trebalo: Ostali su na korak od senzacije - Srbi samo gledali!

Autor Dragan Šutvić

Golden Stejt Voriorsi i Dalas Maveriksi odigrali su drugi meč finala na Zapadu, a tim iz Teksasa je ovog puta bio bolji nego na prvom susretu.

 golden stejt pobijedio dalas  Izvor: Profimedia

Luka Dončić je prikazao fenomenalnu partiju u drugom meču finala Zapadne konferencije NBA lige, ali ni to nije dovoljno da Dalas bude blizu pobjede protiv Golden Stejta. Ni u drugom meču serije tim iz Teksasa nije uspio da napravi iznenađenje - 126:117!

Za razliku od prvog meča koji mu je vjerovatno bio najslabiji u plej-ofu ove sezone, Dončić je sada blistao. Postigao je 42 poena, imao pet skokova i sedam asistencija, dugo držao Maverikse u prednosti, ali... Sve je bilo uzalud! 

Možda će vas zanimati

Dalas je u prvom poluvremenu ovog meča impresivno šutirao za tri poena i sve je mirisalo na senzaciju u San Francisku, ali se ona nije desila. Nakon što su u prvom dijelu meča ubacili 72 poena i stekli 14 poena prednosti, gosti iz Teksasa su se defanzivno "raspali" u odbrani.

U nastavku je bolje pogađao Golden Stejt, koji je još jednom pokazao da ima impresivnu klupu. Čak šestorica igrača postigli su dvocifren broj poena, pa je evidentno da Voriorsi mogu ovu seriju da riješe i bez prvih zvijezda u pravom elementu. Recimo, Klej Tompson već drugi meč "spava", a to se ne osjeća u poenterskom učinku Golden Stejta koji ima 2-0 na početku finalne serije Zapada.

Sada se serija seli u Dalas, gdje će Maveriksi pokušati da ostanu u životu i izbjegnu "metlu". Jedna pobjeda bi produžila seriju, a dvije bi pokazale Dončiću i saigračima da rival nije bauk i da u ovoj seriji mogu da naprave veliki rezultat. Ipak, djeluje da je Dalas trenutno daleko od takvog ishoda i će teško učiniti zanimljivim finale Zapada ove sezone.

Luka Dončić je sa 42 poena bio najefikasniji igrač susreta, a pratili su ga Džared Branson sa 31, odnosno Redži Bulok koji je postigao 21 poen. U pobjedničkom timu isticao se Stef Kari koji je ubacio 32 poena. Fantastičan učinak imali su Džordan Pul (23) i Kevon Luni (21), a kao i u prvom meču presudila je dužina klupe Golden Stejta.

Opet su značajne role imali Endrju Vigins (16), Klej Tompson (15) i Oto Porter (11). Što se tiče srpskih igrača, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović nisu ulazili u igru na ovom meču.

Pogledajte najbolje trenutke meča:

Druga pobeda u seriji za tim iz Kalifornije.
Izvor: YouTube/NBA Highlights

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC