• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smije im se u lice! Dončićeva reakcija na +40 sve govori: Provocirali ga i probudili zvijer!

Autor Dragan Šutvić

Luka Dončić se smijao Finiksu zbog poraza koji je mogao da bude i ubjedljiviji od 33 razlike.

 dončić se smijao protivniku u lice Izvor: TV Arena sport/screenshot

Očekivali smo dramatičnu "majstoricu", ali umjesto toga dobili meč u kome se još na poluvremenu znalo da će Dalas ubjedljivo dobiti. I tako je i bilo, Maveriksi su slavili 123:90 protiv najboljeg tima regularnog dijela sezone Finiksa, uz umalo veliku frku u režiji Bobana Marjanovića nakon isteka vremena.

Susret je očekivano obilježio Luka Dončić koji se "zapalio" u ovoj seriji i pokazao da kada je zdrav - sigurno je među trojicom najboljih igrača lige, dok se za Finiks ne može reći da imaju takvu klasu.

Dončić je susret završio sa 35 poena, 10 skokova i četiri asistencije, a za svega 30 minuta na parketu šutirao je čak 12 od 19 i time izluđivao igrače Sansa. Ali, sve je to očekivano nakon "otrovnih strelica" usmjerenih ka njemu nakon pobjede Sansa u petom meču, što im je Slovenac zapamtio.

Tada je poručio igračima Finiksa da je "lako biti opasan kada vodite", pa im je u naredna dva susreta održao košarkašku lekciju i pokazao šta se događa kad ga provociraju.

"Ja volim kada me provociraju, zbog toga igram bolje, to je zabavno i to je košarka. Biće mnogo provokacija, ali tako je zabavnije za mene", poručio je Dončić na jednoj od prethodnih konferencija, pa je i sam odlučio da provocira igrače Finiksa nakon što je bilo jasno da ih je Dalas razbio.

Poslije postignutih poena im se smijao u lice, posebno Devinu Bukeru sa kojim polako razvija rivalstvo, dok mu je najzabavnije bilo na klupi kada je razlika išla i na +40...

Pogledajte!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC