• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaso, donesi nam titulu! Efes se uzda u Srbina u Beogradu, a Laso ima spreman plan za ubitačni tandem!

Autor Dragan Šutvić

Za titulu evropskog šampiona u Beogradu igraće Efes i Real Madrid.

 evroliga finale real efes najava  Izvor: MN PRESS

Sve staje u jednu utakmicu. Cijela sezona Evrolige u meču za šampionsku titulu i to u Beogradu. Efes želi da odbrani trofej, Real da po 11. put podigne pehar. Jedan tim će se radovati, drugi će tugovati u subotu uveče u srpskoj prestonici.

Na jednoj strani vjerovatno najbolji bekovski tandem u Evropi predvođen Vasilijem Micićem i Šejnom Larkinom, sa druge prekaljeni Serhio Ljulj sa Fabijenom Kozerom i Geršonom Jabuseleom. Neko od njih će pjevati i uživati, neko će pognute glave otići kući.

Značajan faktor u svemu mogli bi da budu i treneri koji znaju kako se igraju ovi mečevi, Pablo Laso i Ergin Ataman. Finalni susret počinje u 19 časova, a prije toga će snage u meču za treće mjesto odjmeriti Barselona i Olimpijakos (16 časova).

Anketa

Ko će osvojiti Evroligu?

  • Pobijediće Efes

    0% (0)

  • Pobijediće Real Madrid

    0% (0)

Ko će osvojiti Evroligu?

Rezultati

EFES SE UZDA U VASU - DONESI NAM TITULU!

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Micić je obilježio fajnal-for u Beogradu. O njegovoj trojci za pobjedu protiv Olimpijakosa se najviše priča. Oduševljenje nisu krili ni njegovi saigrači koji imaju jasnu poruku za srpskog asa - donesi nam novu titulu!

Pred meč su o tome pričali Adrijan Moerman, Elajdža Brajant i Krunoslav Simon. Francuz je bio taj koji je pravio blokove za srpskog asa prije tog čuvenog šuta.

"Postavljao sam blokove, znali smo da Vezenkov nije najbolji odbrambeni igrač, ali je i pored toga odigrao dobru odbranu, Micić je pogodio veoma težak šut. Svi smo potrčali ka njemu kad je pogodio. Doduše, prije svega toga sam ja bio spreman da krenem ka košu i da vratim loptu unutra ako promaši. Kad sam vidio da je prošla kroz obruč pomislio sam 'šta se kog đavola desilo'. Ne znam šta će biti u finalu, ali znam da ću biti presrećan ako Vasa opet pogodi šut za pobjedu. Ono što mogu da kažem o Realu jeste da će biti teška utakmica protiv tima koji je dosta jak u reketu", rekao je Moerman.

Brajant je bio jedan od iks faktora tog polufinalnog duela, zahvaljujući njegovoj dobroj igri je napravljen preokret. Kao šlag na torti bila je trojka Micića.

"Bilo je spektakularno, posebno što je dao koš za pobjedu u svojoj zemlji. Veliki igrači pogađaju velike šuteve, a Vasa je svakako veliki igrač."

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Inače, Elajdža bi mogao da postane dio istorije kao jedan od rijetkih igrača koji je u dvije uzastopne sezone uzeo dve velike titule. Prvu sa Milvokijem u NBA ligi, a sada može da bude šampion sa Efesom.

"Da, znam za taj podatak i bilo bi sjajno, ali moram da ostanem fokusiran na plan i igru. U NBA finalu nisam imao minutažu, pa sam mogao da vidim kako izgleda sve iza kulisa i kako se ta smirenost sa klupe prenosi na igrače i na teren, mnogo mi to sada pomaže. Nadam se da će Beograd da mi donese sreću."

Saigračima neće moći da pomogne Krunoslav Simon koji je povrijeđen.

"Teže je gledati sa strane nego igrati, ali su povrede sastavni dio sporta. Moj tajming je loš, ali to ne umanjuje moje uživanje u pobjedi, Vasinom žutu. Micić je pobjednik. U sportu može da se nekad dogodi iznenađenje. Ako imaš karakter, ako si određeni tip osobe, takvi šutevi će doći. Isto bih se osjećao u odnosu sa njim i da je promašio. Jedan je igrač koji je obilježio Evroligu i Evropu, nije me iznenadilo što je pogodilo, dao bih mu i ja da šutira. Takve šuteve pogađaju oni pravi igrači", poručio je Simon.

PITA SE I REAL - LASO IMA RECEPT!

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Na drugoj strani terena biće Pablo Laso. Mozak Reala i genije koji se nalazi iza njihovih uspjeha. Prije četiri godine je u Beogradu slavio, sada želi tako nešto da ponovi. Zna i on da od Vase i Šejna prijeti najveća opasnost.

"Efes je prije svega sjajan tim, ali je jasno da su Larkin i Micić fenomenalni igrači koji su u isto vrijeme potpuno drugačiji. Naravno da mogu da ih zaustavim i to veoma lako, staviću po dva igrača na njima dvojici. Međutim, ono što ih čini sjajnim jeste što će naći nekog drugog ko će da nas 'ubije'. Prošle godine je to bio Kris Singlton, sa Krunoslavom Simonom. Slažem se da su Šejn i Vasilije među najboljima u Evropi, ali ponavljam da je Efes tim. Neću biti srećan ako oni daju nula poena i Efes pobijedi. Moramo da igramo zajedno, kao tim i da se tako suprostavimo njima", jasan je Laso.

Moraće španski stručnjak nešto novo da "izmisli", kao što je učinio u duelu sa Barselonom. Najdžel Vilijams - Gos zbog povrede neće igrati, pa će biti zanimljivo vidjeti šta će uraditi povodom toga.

"Naravno da povreda ima uticaj na ekipu. Najdžel je neko ko nam je davao konstantnost, igra na poziciji pleja koja je važna za našu igru, za kreaciju u napadu, za odbranu, to je definitivno peh za nas i teško nam je, ali moramo da reagujemo. Postoje razne opcije. Možda ubacim i Tomasa Ertela", zagonetan je bio Laso.

Real je ponovo u ulozi tima kome se daju manje šanse za pobjedu, ali je isto tako i Barsa bila proglašena za favorita... Ko će se na kraju radovati? Uskoro će i to biti poznato.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC