• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK u Boriku – Prva pobjeda Borca nad Igokeom poslije 14 godina!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Banjalučani ispustili +19 iz prvog poluvremena, ali su ipak stigli do prve pobjede nad Igokeom još od 2008.

 Borac pobijedio Igokeu poslije 14 godina Izvor: ABA league/Dragana Stjepanović

Košarkaši Borca priredili su veliko iznenađenje u nedjelju uveče u dvorani Borik i savladali Igokeu rezultatom 69:62 u meču šestog kola Lige 6.

Crveno-plavi su ovaj trijumf nad ekipom iz Aleksandrovca čekali još od 20. maja 2008. godine, kada su Banjalučani slavili 80:77 trojkom Vila Frenklina u posljednjoj sekundi.

Uspjela je Igokea da nadoknadi minus od 19 poena iz prvog poluvremena, povede u trećoj četvrtini, ali ne i da utakmicu prelomi u svoju korist.

Nagovještaj iznenađenja bilo je vođstvo Borca 19:6, a potom su crveno-plavi u dva navrata poslije bacanja Kaningema imali i plus 19, međutim Igokea se nije predavala i do poluvremena je tu prednost smanjila na 39:31.

Igokeini Amerikanci dodali su gas u trećoj četvrtini, a Antabija Voler trojkom za 43:42 natjerao je trenera Borca Zorana Kašćelana da traži tajm-aut, međutim, to nije dalo rezultata.

Nakon promašaja Kenića, Stivens je izjednačio sa linije penala, potom doveo Igokeu u vođstvo 44:43 i od tog trenutka utakmica je bila u egalu.

Poenima Tanaskovića u finišu treće četvrtine Igokea je stigla do „plus pet“, ali je Borac smanjio na 52:50 na kraju ovog perioda.

Očekivalo se da Igokea konačno slomi protivnika, ali nije bilo dovoljno koncentracije u ekipi Dragana Bajića, koja je prva i izašla iz bonusa, a košarkaši Borca serijom 7:0 uveli su ih u novi problem.

Poveo je Borac 61:57, smanjio je Radanov na samo poen zaostatka, a onda ponovo pad u igri gostiju i nova serija Banjalučana 7:0 za 68:60 kojim je riješeno pitanje pobjednika.

Borac je pobjedom 69:62 ostavio Široki na prvom mjestu na tabeli Lige 6, četiri kola prije kraja prvenstva.

TABELA: Široki 5-1, Igokea 4-2, Spars 3-3, Borac 2-4.Sloboda 2-4, Leotar 2-4.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Republika Srpska

Ovo nije pravi Borac, vec klub osnovan 2011. cini mi se, tako da im je ovo mozda 3 ili 4 utakmica protiv Igokee u istoriji. Inace u pitanju je treci klub u Banjoj Luci koji nosi ime Borac, izvorni sada nosi naziv Borac 1947. i pokusali su nesto da se takmice, ali su i rukovodstvo i roster bili Bogu plakati i uz hronican nedostatak para su odlucili da se ne takmice vise. Drugi Borac ili Borac Nektar je duzan i Bogu i narodu, oni su neaktivni od kada se ovaj trenutni aktivirao. Inace originalno ime ovog sada Borca je bilo OKK sto je znacilo Omladinski kosarkaski klub. U medjuvremenu su sredili da im se izbrise ovo O od omladinski da bi sto vise licili na izvornu pricu. Trenutno ovaj "Borac" i Igokea imaju manje vise isto rukovodtsvo i svi u pod patronatom sekte iz Laktasa.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC