• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na aukciji prodat dres Kobija Brajanta iz prve sezone: Cijena prava sitnica - skoro tri miliona dolara!

Autor Haris Krhalić

Riječ je o dresu s brojem 8 iz sezone 1996-97, a prema fotografijama, Brajant ga je nosio na najmanje četiri utakmice svoje početničke NBA sezone.

 Prodat dres Kobija Brajanta Izvor: Profimedia

Dres LA Lejkersa koji je nosio slavni košarkaš Kobi Brajant tokom svoje početničke sezone prodat je na sinoćnjoj aukciji za 2,735 miliona dolara, javlja Anadolija.

Aukciju je provela kuća “SCP Auctions”.

Riječ je o dresu s brojem 8 iz sezone 1996/97, a prema fotografijama, Brajant ga je nosio na najmanje četiri utakmice svoje početničke NBA sezone, uključujući dvije utakmice doigravanja.

Bila je to njegova prva sezonau najjačoj ligi na svijetu i već tada se znalo da će imati veliku karijeru.

Anonimni prodavac dres čuvao ga je prethodnih 25 godina, a za sada nije poznato kako je došao u njegov posjed. Ono što se zna je na kojim mečevima je Brajant bio baš u ovoj opremi.

U pitanju su mečevi ligaškog dijela NBA sezone protiv Jute i Sakramenta koje su Lejkersi pobijedili, kao i dva plej-of meča protiv Jute u kojima je učinak bio polovičan. Ta serija značila je i kraj sezone za tim iz Los anđelesa jer je Juta uspjela da ih nadigra i Kobijev put do prvog NBA prstena odloži za naredne sezone.

Dres je u perfektnom stanju, a nezavisni stručnjaci potvrdili su da je autentičan, baš onaj koji je nosio Brajant. Petostruki NBA šampion Brajant poginuo je 26. januara 2020. Godine u padu helikoptera u Kaliforniji.

Postigao je 81 poen protiv Toronto Raptorsa u utakmici 2006. godine, što je bio drugi najbolji učinak u jednoj NBA utakmici nakon nevjerovatnih 100 poena Vilta Čemberlejna protiv Njujork Niksa iz 1962. godine.

Poznat kao Crna Mamba, Brajant je bio odan Lejkersima i cijelu svoju karijeru proveo je u toj ekipi. Sa reprezentacijom SAD-a je osvojio dvije olimpijske zlatne medalje, a igračku karijeru je okončao 2016. godine.

Prošle godine je potpisan dres Kobija Brajanta iz njegove ruki sezone u NBA ligi prodat za 3.690.000 dolara.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC