• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin stiže kod Jokića? Sad su veće šanse za to!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Tim iz Kolorada je napravio potez koji ukazuje da bi narednog mjeseca mogli da uzmu srpskog talenta iz redova Mege.

 Velika šanse za Denver izabere Nikolu Jovića na NBA draftu Izvor: Profimedia/MN Press

Srpski košarkaš Nikola Jokić već godinama je lider Denvera, a tim iz Kolorada mogao bi od naredne sezone da ima u svojim redovima još jednog košarkaša iz naše zemlje. Na predstojećem NBA draftu Nagetsi bi mogli da uzmu Nikolu Jovića, velikog talenta koji trenutno nosi dres Mege, a od danas im uvećane šanse za tako nešto.

Ekipa Denvera će na predstojećem draftu birati sa 21. pozicije i sve do danas to im je bio jedini pik za 2022. godinu. Ali, dogodio se jedan vrlo važan trejd!

Nagetsi su poslali Džamajkla Grina i pika prve runde za 2027. godinu u Oklahomu, a u drugom smjeru stigli su pikovi kojih Tanderi imaju i previše. Tako će Denver na ovogodišnjem draftu birati i sa 30. pozicije, dok su preostala dva pika koje su dobili igrači koji će u narednim godinama biti izabrani u drugoj rundi.

To znači da rastu šanse da Denver Nagetsi na predstojećem draftu uzmu Nikolu Jovića. Sada imaju dvije opcije u prvoj rundi, pa mogu da kalkulišu da im je u narednoj sezoni potreban srpski tandem u napadu na NBA titulu.

Što se tiče Jovićevih šansi na draftu, već sada je izvjesno da će on biti izabran od strane nekog NBA tima. Već neko vrijeme je u SAD gdje se dokazuje timovima, a njegovi šutevi pred očima Denverovih skauta privukli su mnogo pažnje. Iako stilom igre nije sličan Jokiću, Amerikancima je posebno zanimljiv zbog istog imena i sličnog prezimena kao dvostruki MVP lige.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC