• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KSBIH želi da Bosnić ostane: Nismo znali za probleme koje je iznio, ostavka najlošije rješenje!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Košarkaški savez BIH pokušaće do kraja dana da ubijedi Vedrana Bosnića na ostane na klupi „zmajeva“.

 KSBIH želi da Vedran Bosnić ostane selektor Izvor: FIBA

Bosnić kaže da je imao želju da napravi i završni korak na Evropskom prvenstvu ove godine, ali da su ga u tome onemogućili čelnici KS BiH, "koji su prestali da budu dobar servis na kome se temelji uspješan rad svakog selektora".

Prošle sedmice sportsku javnost u Bosni i Hercegovini šokirala je vijest da je Vedran Bosnić podnio ostavku na poziciju selektora košarkaške "A" reprezentacije BiH i to svega dvadesetak dana uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine i tri mjeseca prije nastupa na Eurobasketu 2022.

Možda će vas zanimati

 Nedugo zatim Bosnić se obratio javnosti i otkrio razloge svoje smjene o kojima je odmah po ostavci pisao i MONDO.

"Vrhunac je grubo miješanje u moj izbor reprezentativaca i brisanje sa spiska Muhameda Pašalića, iako sam insistirao da bude na spisku. Ali, to je samo vrh ledenog brijega neprofesionalnih odnosa čelnika Saveza, koji se pogoršavao od našeg dramatičnog odlaska na utakmicu u Litvaniju“, naveo je, između ostalog Bosnić u otvorenom pismu.

Nedugo nakon Bosnića ostavku na sve funkcije u KSBIH podnio je i Mirza Teletović.
Sve ovo pokvarilo je ionako ne pretjerano sjajnu atmosferu u bh. košarci, posebno u A selekciji koju 1. jula očekuje duel sa Češkom u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a tri dana kasnije i kvalifikacionmi meč sa Bugarskom.

Nakon svega konačno je zasjedao Upravni odbor KSBIH koji se nakon sjednice u četvrtak oglasio saopštenjem u kojem navodi da ne odustaje od Bosnića i da će do kraja dana pokušati da ubijedi dosadašnjeg selektora da ostane na klupi „zmajeva“.

Saopštenje Upravnog odbora KSBIH prenosimo u cjelosti:

"U svjetlu aktuelnih dešavanja u vezi ostavke selektora muške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH osjeća obavezu podijeliti precizne informacije sa javnosti u našoj zemlji.

Ostavka Vedrana Bosnića za UO KSBiH svakako predstavlja iznenađenje, jer nismo bili upoznati s bilo kakvim problemima koje je u medijima selektor iznio i to nakon što je već donio odluku o povlačenju s funkcije šefa stručnog štaba reprezentacije.

Više članova Upravnog odbora zatim je kontaktiralo selektora kako bismo saznali razloge njegove odluke te ga privolili na ostanak. Smatramo da je u ovom trenutku ostavka najlošije rješenje za KSBiH, kao i za samu seniorsku reprezentaciju.

Također, s obzirom da je u ponedjeljak krajnji rok prijave igrača i trenera Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA), probaćemo danas do kraja dana stupiti u kontakt sa selektorom Bosnićem da završi započeti kvalifikacioni ciklus za odlazak na Svjetsko prvenstvo u sljedeće dvije utakmice, jer je to najbolje rješenje za KSBiH i reprezentaciju.

Ukoliko ipak ne uspijemo, UO će naći trenersko rješenje za predstojeće utakmice.

U tom slučaju, Vedranu Bosniću se želimo zahvaliti na dosadašnjem radu, angažmanu i uspjehu te mu želimo svu sreću u nastavku njegove trenerske karijere", stoji u saopštenju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC