• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mega dovela pomoćnog trenera Igokee: Osvajao medalje sa Srbijom, pa zamijenio Jovanovića!

Autor Nemanja Stanojčić

Marko Barać će zamijeniti Vladu Jovanovića na klupi Mege.

 Marko-Barac-novi-trener-Mege Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Mega ima novog trenera, Marko Barać će zamijeniti Vladimira Jovanovića na klupi srpskog kluba. Nije se dugo čekalo na imenovanje novog šefa stručnog štaba.

Poslije treće utakmice polufinala KLS protiv Crvene zvezde je Jovanović otkrio da odlazi, a sada je stigla potvrda o njegovoj zamjeni. U stručnom štabu pomagaće mu Đorđe Ilić i Tomislav Tomović koji dolazi kao zamjena za Vuleta Avdalovića koji je promovisan u novog trenera OKK Beograda.

"Mega je klub koji je sa aspekta struke i organizaciono bio jako dobro pokriven svih ovih godina. Stoga se zahvaljujem na ukazanom povjerenju i daću sve od sebe da se taj trend nastavi. Mega se pozicionirala kao vodeći klub po produkciji igrača za najviši nivo košarke, pri tome ciljajući dobar takmičarski rezultat. Sve to je nešto što meni kao treneru u ovom momentu karijere savršeno odgovara i tu su nam se ambicije poklopile u potpunosti. S nestrpljenjem očekujem početak priprema na novu sezonu", rekao je Barać.

Novi trener Mege Marko Barać rođen je 18. marta 1989. godine u Beogradu. Trenerskom karijerom je počeo da se bavi 2009. godine kao pomoćni trener u mlađim selekcijama Superfunda a potom i Crvene zvezde, da bi potom 2013. godine postao glavni trener italijanske ekipe Ortona, poslije koje je bio pomoćni trener u poljskom timu Čarni Slupsk. Od decembra 2016. godine do juna 2018. je bio glavni trener Torlaka, a potom jednu sezonu i trener Mladosti Zemun, dok je prethodne tri godine bio pomoćni trener Igokee. U prethodnom periodu je u više navrata bio pomoćni trener mlađih nacionalnih selekcija Srbije sa kojima je osvojio bronzu na U18 Evropskom prvenstvu 2012. godine, srebro na U19 Svjetskom kupu 2013. godine i bronzu na U20 Evrobasketu 2014. godine.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC