• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi selektor "zmajeva" debituje protiv Čeha: Ne znam smijem li to reći, ali imamo špijune tamo...

Autor Dragan Šutvić

Adis Bećiragić će prvog jula odraditi prvi meč na klupi reprezentacije BiH.

 selektor bih najavio utakmicu protiv češke  Izvor: Anadolija/Nihad Ibrahimkadić

Košarkašku reprezentaciju BiH početkom sljedećeg mjeseca očekuju dva meča u okviru kvalifikacija za Mundobasket 2023.

"Zmajevi" će 1. i 4. jula odmjeriti snage sa Češkom (Pardubice) i Bugarskom (Sarajevo), a biće to premijerni mečevi za novog selektora Adisa Bećiragića, koji je na klupi zamijenio Vedrana Bosnića.

Možda će vas zanimati

"Ulazimo u jedan težak period i proces, znajući naše protivnike, ali imamo veliku podršku i nadam se da ćemo sve zadovoljiti našom igrom i zalaganjem", rekao je selektor Bećiragić na konferenciji za novinare, istakavši da većih promjena u ekipi neće biti.

"Sada se ne može ništa mijenjati. Iako svaki trener ima svoje shvatanje košarke, promjene bi u ovom trenutku bile samoubistvo. Za šest dana, koliko smo tu, imamo samo jedanaest treninga i nemoguće je da bio šta promenmo. Biće tu nekih detalja, naravno, da bismo iznenadili i protivnike, ali u principu nećemo ni moći, a i ne želim ništa da mijenjam jer ekipa izgleda dobro."

Imao je Bećiragić zanimljivu opasku prilikom analize prvog narednog rivala.

"Ne znam smijem li to reći, ali imamo špijune tamo. Razgovarali smo sa momkom koji je tamo… Jan Veseli nije tamo, a Tomas Satoranski je sa ekipom. Tako su mi javili. Koliko znamo, svi će igrati kod njih, biće kvalitetni sigurno. Samo mi nije poznato da li će Veseli doći. Dosta se tu stvari vrti oko Satoranskog, ali tu je jedna veća dimenzija na svim pozicijama. Ako ih ne budemo' pretukli', nećemo ih moći ni dobiti sigurno. Moramo ih 'istući' ako budemo to u mogućnosti. Da vam odgovorim jednostavnim jezikom. Spremamo neka taktička iznenađenja i naši momci su spremni. Igraćemo čvrsto i agresivno i pokušati da ih natjeramo da griješe", rekao je Bećiragić, govoreći i o tome kako bi bh. tim trebalo da izgleda u budućnosti.

"Nikad nisam lagao i moram reći da sam u Sarajevo došao jer mi je mama bolesna. Nisam očekivao da ću biti ovdje, ali sada naporno radimo i naravno da svaki trener ima svoj potpis. Nekad sam svirao gitaru i kada čujem prvi zvuk gitare, znam ko je svira. Tako je i za trenere – kada vidim kako ekipa igra, često možete prepoznati ko je trener. Ja imam svoj potpis i ne mogu ga odmah utisnuti, ali neke stvari ću pokušati da potpišem. Mnoge stvari ne treba mijenjati, ali uradićemo to do Evropskog prvenstva i vidjeće se nešto drugačije", zaključio je Bećiragić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC