• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Centar "zmajeva" o promjeni selektora u finišu kvalifikacija za Mundobasket: Zaboraviti sve što je bilo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine podižu intenzitet rada. Iza svakog od njih je naporna sezona, ali na treninzima se to ni najmanje ne osjeti.

 Emir Sulejmanović pred Češku i Bugarsku, kvalifikacije za Mundobasket Izvor: basket.ba

Centar "zmajeva" Emir Sulejmanović kaže da spremno dočekuje utakmice protiv Češke Republike i Bugarske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, naglašavajući kako promjena selektora (Adis Bećiragić umjesto Vedrana Bosnića) ne bi trebala uticati na ekipu.

"Trebamo zaboraviti sve što je bilo. Žal ostaje što su se stvari tako izdešavale. Naš fokus je prvo na Češkoj. Trebamo iskoristiti vrijeme koje imamo pred nama, da se uigramo i adaptiramo na sistem koji od nas novi selektor bude tražio", rekao je košarkaš španskih Tenerifa, a prenio zvanični sajt Košarkaškog saveza BiH.

O reprezentaciji Češke Republike je dodao da je poštuje, ali da BiH treba da posmatra sebe.

"Svakoga trebamo da respektujemo. To je sada sasvim druga ekipa nego što je bila u Skenderiji. Ali, mi se trebamo fokusirati na sebe, da sve odradimo na najbolji mogući način i da, kao i uvijek, idemo na pobjedu. Najbitnije je da damo sve od sebe i ostavimo srce na terenu. Svaka pobjeda utiče pozitivno na sve, ako izvučemo dobar rezultat iz ova dva duela sigurno će to biti dobro i za nas, navijače,… Trebamo biti pozitivni, spremati se u dogledno vrijeme i za Eurobasket, ali sada su nam ova dva naredna duela najbitnija, da se spremimo za Češku i predstavimo našu državu na najbolji način".

Pred “zmajevima“ su gostovanje Češkoj u Pardubicama 1. jula te tri dana kasnije domaći susret s Bugarskom u dvorani “Mirza Delibašić“ u Sarajevu.

Nakon odigrane četiri utakmice u grupi “F“ vodi Litvanija sa osam bodova, a Bosna i Hercegovina je druga sa šest. Bugarska i Češka sakupile su po pet bodova. Nakon predstojeće dvije utakmice biće poznat konačni plasman u grupi iz koje će tri najbolje ekipe izboriti plasman u narednu fazu kvalifikacija.

Košarkašima Bosne i Hercegovine potrebna je jedna pobjeda iz predstojeća dva meča da bi osigurala nastavak borbe za plasman na Mundobasketu 2023.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC