• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gegić: Važno je da se fokusiramo na sebe i damo maksimum

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine obavili su i danas trening, drugi od početka priprema za mečeve protiv Češke Republike i Bugarske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

 Amar Gegić o pripremama reprezentacije BiH Izvor: Promo/KS BiH

Košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine obavili su i danas trening, drugi od početka priprema za mečeve protiv Češke Republike i Bugarske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Novi selektor bh. košarkaša Adis Bećiragić već je počeo uigravati akcije za susret u Pardubicama, koji je na programu 1. jula.

Možda će vas zanimati

“Ova ekipa je dugo na okupu, poznajemo se više nego dobro, što je svakako veliki plus. Svi zajedno ćemo se sada truditi da novom selektoru olakšamo posao. Polako se uklapamo u njegov način rada. Prvi naredni ispit je gostovanje u Češkoj, oni će biti jači za Tomaša Satoranskog i još nekoliko iskusnih igrača u odnosu na prvi meč u Skenderiji, kada smo ih pobijedili. Sada će taj zadatak biti nešto teži, ali bitno je da se fokusiramo na sebe i pružimo maksimum, kao što i uvijek činimo u dresu reprezentacije“, kazao je Amar Gegić, prvotimac zagrebačke Cibone i bh. reprezentativac.

Pred “zmajevima“ su gostovanje Češkoj u Pardubicama 1. jula te tri dana kasnije domaći susret s Bugarskom u dvorani “Mirza Delibašić“ u Sarajevu.

Nakon odigrane četiri utakmice u grupi “F“ vodi Litvanija sa osam bodova, a Bosna i Hercegovina je druga sa šest. Bugarska i Češka sakupile su po pet bodova. Nakon predstojeće dvije utakmice biće poznat konačni plasman u grupi iz koje će tri najbolje ekipe izboriti plasman u narednu fazu kvalifikacija.

Košarkašima Bosne i Hercegovine potrebna je jedna pobjeda iz predstojeća dva meča da bi osigurala nastavak borbe za plasman na Mundobasketu 2023.

(MONDO/Anadolija)

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC