• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katastrofa Hrvatske u kvalifikacijama! Vidjela velikog Gorana, ali neće vidjeti Svjetsko prvenstvo?

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Goran Dragić se oprostio kao šampion, a Hrvatska će samo uz pomoć teorije proći preliminarnu grupu u kvalifikacijama za Mundobasket.

 Hrvatska izgubila od Slovenije i vjerovatno ne'e na Svjetsko prvenstvo Izvor: Profimedia

Reprezentacija Slovenije razbila je Hrvatsku u hali "Stožice" u Ljubljani – 97:69 (33:8, 21:27, 22:16, 21:18), na oproštaju Gorana Dragića od dvorane u kojoj je pisao istoriju slovenačke košarke. NBA plejmejker vratio se nedavno u nacionalni tim pet godina poslije osvajanja Eurobasketa u Istanbulu i sa Lukom Dončićem nanio "komšijama" veoma bolan poraz.

Na svojoj pretposljednjoj utakmici u dresu sa državnim grbom, Dragić je ubacio 19 poena, njegov saigrač Luka Dončić je umalo ostvario tripl-dabl (21 poen, osam skokova, 10 asistencija) i uz pomoć naturalizovanog Majka Tobija potpuno zakomplikovao rivalu borbu za plasman u drugi krug.

Hrvatska sada mora da pobijedi Finsku u posljednjem kolu u Rijeci u nedjelju, a biće joj potrebno i da Slovenci savladaju Švedsku u gostima, u poslednjoj utakmici u kojoj će im lider biti veteran Dragić. Ako se to dogodi, Hrvatska će nekako dobaciti do naredne faze i grupe u koju se prenose bodovi i iz koje će tri od šest timova otići na Svjetsko prvenstvo u Aziji 2023.

Katastrofalnu noć hrvatske reprezentacije zaokružio je i nepotreban gest najboljeg košarkaša te zemlje, Bojana Bogdanovića, koji je u trećoj četvrtini odgurnuo sudiju i dobio tehničku.

Tabela Grupe C izgleda ovako: Finska 4-1, Slovenija 3-2, Švedska 2-3, Hrvatska 1-4. Već je poznato da će u novoformiranoj Grupi J od 25. avgusta zaigrati Finska, Slovenija i Nemačka, dok su još tri mesta slobodna i Hrvatska se nada da će moći da u poslednjem trenutku popuni jedno od njih.

SLOVENIJA: Goran Dragić 19, Nikolić 6, Murić 8, Tobi 16, Blažič 2, Hrovat 9, Dimec, Zoran Dragić 8, Gregor Glas 3, Jurij Macura 3, Jakob Čebašek 3, Luka Dončić 21.

HRVATSKA: Perković, Filipović 5, Prkačin, Hezonja 22, Gnjidić, Zubčić 4, Bender, Drežnjak 2, Rogić 3, Zubac 13, Žižić 6, Bogdanović 13.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Da li će Srbija osigurati odlazak? Pitanje

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC