• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanka unosila drogu u Rusiju - sve je priznala: Otkrivena njena taktika, ostaje u pritvoru i evo čemu se nada!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Američka košarkašica Britni Griner nada se da će poslije ovoga Rusija i Amerika uspjeti da se dogovore i da je razmijene sa nekim drugim zatvorenikom.

 Britni-Griner-priznala-krivicu-pred-ruskim-sudom Izvor: MN PRESS

Saga američke košarkašice Britni Griner u Rusiji i dalje traje, a jedna od najboljih igračica WNBA i evropske košarke pojavila se pred sudom. Nakon što je u februaru uhapšena zbog unošenja patrona hašiša u zemlju, Griner se već mjesecima nalazi u pritvoru i sada je potpuno jasno da neće biti oslobođena optužbi.

Dugogodišnja košarkašica Jekaterinburga priznala je da je unosila patrone u zemlju, ali je navela kako je to uradila "nehotice", uz molbu ruskom sudu da to uzme u obzir kada joj bude izricao kaznu.

Pretpostavlja se da je ovo taktika koju je u dogovoru sa svojim pravnim savjetnicima! Griner je izabrala priznanje krivice, a američka košarkašica je svjesna da sada ne može biti oslobođena optužbi. Ipak, nakon priznanja značajno rastu šanse da bude razmijenjena sa nekim zarobljenikom koji kaznu odrađuje u SAD.

Time bi ona imala mogućnost da napusti Rusiju, a u Americi bi bila bliže porodici i supruzi koja nedjeljama pokušava da privuče pažnju na ovaj slučaj. Išla je toliko daleko da je kontaktiran i američki predsjednik Džo Bajden, koji je najavio da će SAD pomoći košarkašici.

Ovo je američka košarkašica Britni Griner:

"Željela bih da se izjavim krivom, časni sude. Nije bilo namjere, nisam željela da prekršim zakon u Rusiji", rekla je američka košarkašica na saslušanju.

Iako je Britni priznala krivicu, suđenje nije ni blizu gotovo. Ovo je bio tek drugi dan, a sudija će nastaviti da čita detalje optužnice sve dok se ne donese konačna presuda. Do tog trenutka bi moglo da prođe nekoliko nedjelja, pa čak i mjeseci, koje će Britni Griner provesti u ruskom zatvoru. Nakon što joj sud u Rusiji izrekne kaznu, dvije zemlje će početi da pregovaraju oko razmjene zatvorenika.

Za sada se zna da Rusi žele izručenje Viktora Buta koji je zbog šverca oružja osuđen na 25 godina, dok će Amerikanci pokušati da u ovim pregovorima dobiju i Pola Vilana koji je prije skoro četiri godine u Rusiji. Ipak, vjeruje se da će to biti teško uraditi. Rusija će imati prednost u pregovorima jer je Britni Griner javna ličnost u obje zemlje, pa bi za nju mogli da traže i nekoliko zatvorenika iz SAD.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC