• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten Igokee o žrijebu FIBA Lige šampiona: Ekipe djeluju dosta izjednačene, ali Bilbao u prednosti

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kapiten Igokee Marko Jošilo prokomentarisao je žrijeb FIBA Lige šampiona koji je Aleksandrovčanima donio izuzetno tešku grupu.

 Marko Jošilo, KK Igokea o FIBA Liga šampiona Izvor: Promo/KK Igokea

"Igosi" će zahvaljujući rezultatima iz prethodne dvije sezone direktno učestvovati u grupnoj fazi FIBA Lige šampiona. Igraće u Grupi D protiv španskog Bilbaoa, turskog Bahčešeha i češkog Nimburka.

Španski tim vraća se na evropsku scenu nakon loših rezultata tokom posljednjih nekoliko godina, a prošle sezone zauzeo je deveto mjesto Endesa lige. Trenera Aleksa Mumbura zamijenio je Haume Ponsaro, a u ekipi su između ostalih Endrju Gaudlok, Dejmijen Ingles, Rafa Luž i Nikola Radičević. Turski predstavnik osnovan je prije pet godina, tokom kojih je napravio veliki uzlet zahvaljujući velikim ulaganjima. Prošle sezone osvojio je FIBA Evropa kup i sada želi da napravi novi iskorak. Doveden je Jaka Blažič, dok su tu još Lengston Hol i Džamar Smit koji je bio MVP Evrokupa 2021. Nimburk je stari poznanik. Prošle sezone igrali su u istoj grupi, a omjer je bio 1:1.

"Na prvi pogled grupa mi se čini kao veoma zanimljiva, iako još ne znamo sa kakvim sastavima će igrati sve ekipe. Mnoge od njih, pa i mi još formiramo timove i od toga će zavisiti način i kvalitet igara. Bilbao djeluje kao da ima prednost jer stiže iz najjače lige i uvijek ima visoke ambicije. Turski predstavnik raste svake godine i sigurno ne želi samo da statira u Ligi šampiona o čemu svedoče i pojačanja koja dovodi. Nimburk vrlo dobro znamo, a i on želi korak više u odnosu na prošlu sezonu. Ekipe, bar za sada, deluju dosta izjednačene i rezultat na utakmicama zavisiće od mnogo stvari kao što je koncentracija, inspiracija, umor i još podosta sitnica koje mnogi ne primjećuju", rekao je kapiten Aleksandrovčana Marko Jošilo za "Glas Srpske".

Treću sezonu zaredom trener Dragan Bajić povešće ekipu u renomirano evropsko takmičenje u kojem je tokom protekle dvije sezone bilježio sjajne rezultate. Prve sezone se iz kvalifikacija probio do top 16 faze, dok je prošle stao u baraž za popunu top 16 faze. Ni tada nisu imali povoljne žrijebove, ali su se izborili sa mnogo nedaća.

"Naš treći nastup nije slučajan već je posljedica dobrog rada. Nagrađeni smo za sve dobre partije do sada, a verujem da FIBA u nama vidi ekipu koja igra lijepu i zanimljivu košarku. Ponovo imamo šansu da se takmičimo sa odličnim evropskim klubovima i znamo da nam neće biti nimalo lako. Svi timovi žele da prođu dalje, tako i mi, a vjerujem da ćemo uspjeti u tome", dodao je Jošilo.

Takmičenje u novoj sezoni počeće 4. oktobra.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC