• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao za Zvezdu i Partizan, pamtimo ga i po skandalu u reprezentaciji: Nakon 2 decenije vrhunske košarke rekao je dosta!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

U svojoj 37. godini poslije jedne sezone u ABA ligi u dresu Budućnosti Vladimir Micov je završio karijeru.

 Vladimir-Micov-zavrsio-karijeru Izvor: MN PRESS

Kraj! Poslije više od dvije decenije aktivnog igranja košarke patike je o klin okačio Vladimir Micov! Poslije povratničke sezone u ABA ligi koju je odigrao u dresu Budućnosti stavio je tačku na bogatu karijeru.

Put koji je krenuo u Beopetrolu početkom ovog milenijuma više od dvije decnije kasnije završio se, a Micov je poslao emotivnu poruku nakon odluke da završi karijeru.

"Proteklu 21 godinu, imao sam privilegiju da moj posao bude igra, da pobjedjujem, da gubim, da učim, da poslije poraza pomjeram limite i obaram sopstvene rekorde. Svaki put bilo je čast, privilegija i zadovoljstvo izaći na teren i samo igrati košarku. Imao sam sreću da radim rame uz rame sa nekim od najboljih trenera i igrača koje poznajem.

Nakon dvije decenije, dvanaest klubova, osam gradova i sedam država, iz igre izlazim ispunjen i zadovoljan.
Ni za čim ne žalim. Ovom posljednjom sezonom, zatvorio sam krug. Hvala svima koji su na bilo koji način u bilo kom trenutku bili uz mene", napisao je Micov. 

Košarkaš koji je igrao kao kombo bek i krilo igrao je za oba najveća rivala u Srbiji, mada u Crvenoj zvezdi nije dobio šansu kao senior. Prešao je iz Beopetrola među crveno-bijele, ali je debi u seniorskoj košarci doživio u OKK Beogradu. 

"Pogrešno se potencira da sam ponikao u Zvezdi. Ponikao sam u Beopetrolu. Ovdje (u Zvezdi) sam proveo samo godinu dana, ali u juniorima. Sa druge strane, i kada se igra protiv bivšeg kluba - nema emocija. Teren je teren i samo je to važno", podvukao je Micov, koji je crveno-bijeli dres nosio u sezoni 2002/03.

Nakon OKK Beograda i Lavova ime je napravio u ekipi u kojoj je i završio karijeru, u sastavu podgoričke Budućnosti. Podgoričani su ga na sezonu poslali na pozajmicu u Partizan, a onda je 2009. u Panionisu krenuo u inostranu karijeru. 

Poslije Panionisa uslijedila je Baskonija, dvije odlične godine u Kantuu, pa kruna karijere i nastupi u CSKA iz Moskve. Nakon toga je ostavio dubok trag u Galatasaraju i Olimpiji iz Milana, ali nažalost njegovu reprezentativnu karijeru obilježio je skandal. 

Nakon dvije medalje sa mlađim kategorijama reprezentacije Srbije ušao je u seniorski tim, ali je poslije prepirke sa Aleksandrom Đorđevićem na prijateljskom meču sa Novim Zelandom pred sam odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine odstranjen iz tima i od tada nikada više nije bio u konkurenciji za nacionalni tim. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC