• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je nova petorka Partizana - Željko okupio moćan tim! Stigle već tri "bombe", ostaju najbolji, a to nije kraj...

Autor Dragan Šutvić

Ovo bi mogla da bude startna petorka Partizana za novu sezonu.

 kako će izgledati petorka partizana Izvor: MN PRESS

Partizan polako sklapa tim za narednu sezonu, a prema dosadašnjim pojačanjima može da se nasluti kako će verovatno izgledati startna petorka tima na početku.

Željko Obradović bi novu sezonu mogao da počne sa sljedećom postavom - Dante Egzum (27), Kevin Panter (29), Džejms Naneli (32), Zek Ledej (28), Matijas Lesor (26). Prije toga ostaje da se reši nekoliko bitnih stvari, poput produžetka saradnje sa francuskim centrom, ali ako sve bude utanačeno kao što je najavljeno, ovako bi prva postava mogla da izgleda.

Crno-bijeli će u novoj sezoni kao glavni cilj imati trofeje, jer žele da se iskupe za nedavno završenu sezonu završenu bez pehara. Posebno ako se na to doda i da ćemo gledati večite derbije i u Evroligi.

PLEJ - EGZUM

Plejmejker srpskog tima u narednoj sezoni biće Dante Egzum (27). Prema pisanju španskih medija Australijanac je tokom pregovora sa Partizanom tražio da promeni poziciju i to mu je uslišeno.

Egzum inače pokriva pozicije beka i krila, ali je u Barseloni kod Šarunasa Jasikevičijusa u više navrata igrao na mjestu organizatora igre. Očigledno je to nešto što mu je prijalo u Evropi, pa je tako od Obradovića tražio novu ulogu i po svemu sudeći će projektovan kao prvi izbor na najodgovornijoj poziciji.

Od plejmejkera tu su još Aleksa Avramović i Jam Madar.

BEK - PANTER

Na bekovskoj poziciji neće biti promjena. Lider tima i najbolji strijelac Kevin Panter (29) biće na svojoj poziciji i u narednoj sezoni. Osim ukoliko ne ostane u NBA ligi, mada je i sam priznao da je blizu povratka.

"Najvjerovatnije ću se vratiti u Beograd. NBA je moj glavni cilj, ali sam srećan u Partizanu i jedva čekam da se suočim sa novim izazovima koji nas čekaju", rekao je Panter i dodao da želi da se sa crno-bijelima plasira i na fajnal-for Evrolige, što dovoljno govori koliko je ambiciozan.

Uz Pantera na toj poziciji crno-bijeli imaju Danila Anđušića i Gregora Glasa.

KRILO - NANELI

Izvor: MN PRESS

Posljednje pojačanje Partizana Džejms Naneli (32) biće prvi izbora na poziciji niskog krila. Njega Obradović odlično poznaje, pošto su u Fenerbahčeu zajedno osvojili Evroligu.

Ova pozicija ujedno je i ona na kojoj se očekuje još pojačanja. Uroš Trifunović je povrijeđen, morao je na operaciju i pitanje je u kakvoj formi će dočekati početak sezone. U teoriji bi tu poziciju mogao da pokrije i Anđušić, ali je jasno da će doći još neko na "trojci".

Džejms Naneli je stigao iz Makabija za koji je u prošle godine u Evroligi prosječno bilježio 13,8 poena po meču i 3,8 skokova.

KRILNI CENTAR - LEDEJ

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Izvesno je da će startna "četvorka" u novoj sezoni biti Zek Ledej (28). On je bio jedan od lidera tima u većem delu prošle sezone, ali je u završnici pao u formi.

Pisalo se o mogućem odlasku, ali je Zek i dalje tu i imaće bitnu ulogu u timu. Tu su još Alen Smailagić i Tristan Vukčević. Smailagić je blistao na startu prethodne sezone, pa je potom doživio pad u formi, dok bi Vukčević mogao da dobije minutažu i šansu da se nametne.

CENTAR - LESOR

Partizanov startni centar mogao bi da bude Matijas Lesor. Prije toga se očekuje dogovor o produžetku saradnje sa francuskim košarkašem, a tamošnji mediji pišu da je to već riješeno.

Lesor je bio odličan u završnici prethodne sezone i Obradović mu vjeruje. Tu je i Balša Koprivica koji je pokazao izuzetan napredak tokom sezone i od njega se očekuje dosta. Dušan Miletić će izvjesno napustiti klub i tražiti veću minutažu iako ima još godinu dana ugovora.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC