• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stigao je u NBA, ali jedva čeka u reprezentaciju Srbije! Nikola poručio svima - ja sam ih Beograda, nama je to posebno!

Autor Haris Krhalić

Veliki talenat srpske i evropske košarke još jednom se predstavio Amerikancima i tom prilikom govorio o značaju nacionalnog tima.

 Nikola Jović o reprezentaciji Srbije Izvor: YouTube/NBA Europe

Srpski košarkaški biser Nikola Jović (19 godina, 208 centimetara) ostvario je ovog ljeta san da ode u NBA ligu i potpisao je višegodišnji ugovor sa Majamijem. Poslije prvih nastupa na Ljetnoj ligi u dresu novog tima, doskoraški igrač Mege govorio je Amerikancima o ponosu koji osjeća zbog toga što je iz Beograda i što igra za reprezentaciju Srbije.

"Ja sam iz Beograda, iz Srbije, tu sam proveo svoj čitav dosadašnji život. Osjećam svoj grad i srećan sam što mogu ga da predstavljam u NBA. Odrastao sam gledajući srpsku košarkašku reprezentaciju, koja ima zaista veliki značaj u našoj zemlji. Važno je da igrate za svoju zemlju i svoj narod, tada vas svi gledaju. A kada uspijete da osvojite medalju za svoju zemlju, to je nešto sasvim posebno!", rekao je Nikola, koji je odabran kao 27. pik na NBA draftu.

Jovićevo ime prije dvije nedjelje je objavljeno na spisku selektora Srbije Svetislava Pešića za Evropsko prvenstvo u septembru u Češkoj i Nemačkoj. Novi košarkaš Majamija je za sada na širem spisku kandidata, mada ne bi bilo iznenađenje ako bi i jedan od najvećih evropskih talenata izborio mjesto u timu koji će otputovati na Eurobasket i tamo se sa Nikolom Jokićem na čelu boriti za najviše ciljeve.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC