• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bišvi igrač Partizana ipak ne ide u Železnik! Ekipa se okupila bez eks-plejmejkera crno-bijelih, objavljen razlog!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Panteri" raskinuli ugovor sa Vasilijem Pušicom.

 FMP počeo pripreme, Vasilije Pušica ne ostaje u klubu Izvor: MN PRESS

Trener "pantera" Nenad Stefanović okupio je ekipu, a u njoj nema projektovanog plejmejkera, jer je objavljeno da je sporazumno raskinut ugovor sa Vasilijem Pušicom.

Bivši igrač Partizana, koji je najavljen kao posljednje pojačanje kluba, neće obući ovaj dres zbog "privatnih razloga". Iz kluba su mu poželjeli sve najbolje u nastavku karijere, a zatim je potvrđeno da će odigrati šest pripremnih utakmica, uz jedna turnir.

Možda će vas zanimati

Testovi su odrađeni, kao i prvi trening, ekipi se priključio i Čarls Dženkins, a uskoro će doći Nikola Šaranović, Nikola Manojlović, Ebuka Izundu i Bo Bič koji su dobili dodatne dane za odmor.

"Počinjemo sa pripremama, meni kao treneru najvažnije je da ekipa bude što prije na okupu i da svi budu zdravi. Pohvalno je što su svi došli u dobrom stnaju, bolje nego prošle godine. Svjesni su šta nas čeka i to je olakšanje za dalji rad i uvod u kontakt igru sa kojom ne treba da žurimo", rekao je Stefanović.

Šef struke tima iz Železnika zna da su ambicije sada veće i da se mnogo više očekuje od njegovog tima, posebno i zbog činjenice da se bore za evropsko takmičenje.

"Očekivanja i ambicije u za mene uvijek umjereni, ne volim da pričam puno van terena, već da zadržim pravac koji smo imali i do sada - da uključujemo mlade igrače i da zadržimo dobar imidž koji smo napravili. Na terenu želimo iste rezultate, ako je moguće i bolje nego prošle godine. Prosjek našeg tima je 22 godine i ponovo smo mladi i teško je pričati šta može da se očekuje. Imamo borbu na više frontova, ali želim da zadržim isti pravac u kom stranci doprinose, a mladi igrači imaju svoje uloge. Malo je neopaženo prošla činjenica da smo imali dva momka u reprezentaciji Srbije do 20 godine koja je osvojila zlato, Šaranović je 2003. godište."

Na kraju je sumirao utiske poslije okupljanja i treninga sa timom.

"Želja je da budemo zdravi, spremni i da u dobrom stanju dočekamo mečeve u kvalifikacijama za FIBA Ligi šampiona. U ABA ligi nam je želja da napravimo isti, ako je moguće i bolji rezultat. BIli smo treći srpski tim i želim to da ponovimo. Primarni cilj je da obezbijedimo opstanak, ako je moguće na polusezoni kao prošle sezone, to bi nam olakšalo takmičenje u drugom dijelu", zaključio je Stefanović.

FMP čekaju utakmice za FIBA Ligu šampiona u Beogradu, prvi rival biće španski Breogan. Prije toga igraće pripremne mečeve sa Spartakom iz Subotice (17. avgust), Borcem iz Čačka (24.08), DInamikom (27.08), Pinar Karšijakom (02.09), Klužom (04.09), pa će u periodu od 8. do 9. septembra igrati pripremni turnir i potom 14. septembra meč sa Bursom. Naglašeno je da postoji šansa da se odigra još jedna prijateljska utakmica naknadno.

Možda će vas zanimati

Tagovi

FMP

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC