• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanac došao da bude vođa FMP-a! Plejmejker prvi put u Evropi - "Mnogo volim da pobjeđujem!"

Autor Dragan Šutvić

Trent Frejzer je u prvom intervjuu pričao o sebi, stilu igre, očekivanjima, ciljevma...

 trent frejzer stigao u fmp  Izvor: Youtube/ Big Ten Network/printscreen

Prvo pojačanje FMP-a za novu sezonu bio je Trent Frejzer. Američki plejmejker stigao je kao zamjena za Brajsa Džounsa i za njega će evropska košarka biti potpuno novo iskustvo.

Mladi organizator igre stiže sa koledža Ilionis i u prvom intervjuu za klupski sajt pričao je o raznim temama. Za početak o svom stilu igre.

Možda će vas zanimati

"Mislim da me je zabavno gledati. Pokušavam da uvijek budem na visokom energetskom nivou što je značajno za tim, a to i publika voli da vidi. Brzo se krećem sa loptom i volim da igram na 'otvorenom terenu'. U pozicionoj igri se trudim da pronalazim rupe u odbrani i da što više držim svoje saigrače uključene. Kao što sam rekao trudim se da igram sa mnogo energije i mnogo volim da pobjeđujem pa sam spreman da uradim sve što se od mene traži da bi ekipa došla do pobjede", počeo je Frejzer.

Za ljevorukog pleja biće ovo prva profesionalna sezona.

"Moj san bio je da postanem profesionalni košarkaš i radio sam na tome. Svjestan sam da ću sada biti daleko od kuće, ali od kada igram košarku uvijek sam daleko od kuće. Pohađao sam koledž koji nije iz mog rodnog mjesta, puno smo putovali širom Amerike i sa tog aspekta nije ovo novost za mene. Mislim da sam prilično prilagodljive prirode i nemam problem da se uklopim u novu sredinu, na nove ljude. Mislim da će dolazak u Evropu zahtijevati velika prilagođavanja, ali svako jutro kada se probudim srećan sam jer radim ono što volim, pogotovo što je to na visokom nivou, pa me ne čini nervoznim što ću biti daleko od kuće."

Dotakao se i ciljeva za novu sezonu, kako ličnih, tako i timskih.

"Moj lični cilj je da budem jedan od lidera. Želim da moj tim vjeruje u mene i da budem dobar saigrač. Želim da napredujem i budem jedan od vodećih igrača u ligi. Ipak, najveći cilj za mene jeste da pobjeđujemo kao tim. To je za mene jednostavno – pokušaćemo da se zabavljamo kada god izađemo na teren i ići ćemo na pobjedu u svakoj utakmici".

Već je obavio nekoliko razgovora sa trenerom Nenadom Stefanovićem i spreman je za rad.

"Razgovarao sam sa trenerom Stefanovićem u više navrata. Biću njegov plejmejker na terenu i spreman sam da ga slušam šta god da kaže i ispunjavam zadatke koje mi da. Već sada imamo veoma dobru saradnju i veoma mi se sviđaju njegove ambicije za predstojeću sezonu. Mogu da kažem da je on nevjerovatan trener, osoba koja voli da se takmiči i tu mogu da kažem da smo veoma slični. Jedva čekam da krenemo da sarađujemo na terenu i da zajedno ostvarujemo pobjede", zaključio je Trent Frejzer.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC