• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teodosić nije jedini - Pešić precrtao još jednog igrača: Saopštio mu odluku pred ekipom, poznato zašto napušta pripreme

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Košarkaš Partizana drugi je igrač na kojeg Svetislav Pešić ne računa za izazove ovog ljeta.

 Svetislav Pešić ne računa ni na Alena Smailagića Izvor: MN PRESS

Srpski tim je ostao bez kapitena - Miloš Teodosić neće igrati za reprezentaciju na predstojećem Evropskom prvenstvu - ali to nije sve. Svetislav Pešić nastavio je da skraćuje spisak košarkaša na koje računa za kontinentalni šampionat, a na taj turnir neće putovati ni Alen Smailagić (21).

Nekadašnji NBA košarkaš koji je prethodne sezone nosio dres Partizana drugi je igrač koji napušta pripreme nacionalnog tima u Staroj Pazovi, prenosi "Sportski žurnal". Nakon odluke koja je večeras saopštena timu, Smailagić će se vratiti u Beograd i sa Partizanom započeti pripreme za predstojeću sezonu. I dok je otpisivanje kapitena potpuno šokantno, Smailagićeva situacija je potpuno drugačija. Krilni centar crno-bijelih još nije u mogućnosti da radi punom snagom i u procesu je rehabilitacije, pa je zaključeno da je bolje da se priprema za sljedeću sezonu.

Možda će vas zanimati

Tokom prethodne sezone bivši igrač Golden Stejta imao je velikih problema sa povredom i to je glavni razlog za Pešićevu odluku. Sjajno je započeo sezonu u kojoj je trebalo da bude nosilac Partizanove igre, ali se nakon povrede i hirurške intervencije centar crno-bijelih mnogo mučio. Njegove partije bile su slabije nego na otvaranju sezone, što je rezultiralo i nešto manjom ulogom u timu.

Anketa

Šta mislite o odluci Pešića da Teodosića ne vodi na Eurobasket?

  • Odlična odluka, Srbija će postati bolji tim

    36.09% (83)

  • Pogrešio je, Teodosić nam je potreban

    58.7% (135)

  • Ne znam, vreme će pokazati da li je u pravu

    5.21% (12)

Šta mislite o odluci Pešića da Teodosića ne vodi na Eurobasket?

Rezultati

Podsjećamo, Smailagić se ove sezone povređivao i u dresu Partizana - protiv Studentskog centra u ABA ligi, i u dresu Srbije - protiv Letonije na svom debiju!

Zbog toga što tokom sezone nije uspio da se vrati na vrhunac forme, Alen Smailagić nije ni bio siguran među putnicima na Evropsko prvenstvo. Njegov odlazak sa priprema reprezentacije znači da u septembru neće igrati za državni tim, ali i da krajem avgusta neće biti u ekipi koja igra dva kvalifikaciona meča za Svjetsko prvenstvo - utakmice koje Srbija mora da pobijedi!

Smailagić do sada nije nastupao za seniorsku reprezentaciju Srbije na nekom velikom takmičenju, pa će njegov izostanak biti daleko manje iznenađenje od "precrtavanja" Miloša Teodosića. Dugogodišnji kapiten nakon 15 godina propušta obaveze u nacionalnom timu, a sa Srbijom ima tri srebrne medalje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC