• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić je Nijemac!? Propust Čeha na Eurobasketu!

Autor Dragan Šutvić

Lapsus domaćina Eurobasketa pred utakmicu Srbije i Holandije.

 svetislav pešić nijemac nikola jokić krilni centar  Izvor: MONDO/Nikola Lalović/MN Press

Košarkaši Srbije igraju protiv Holandije prvi meč na Eurobasketu, a uoči tog duela organizatori su napravili jednu grešku. Na zvaničnom protokolu za ovaj susret imali su dvije greške, promijenili su državljanstvo Svetislavu Pešiću i poziciju Nikoli Jokiću. Predstavnici medija dobili su od čeških domaćina protokol na kome je pisalo da je selektor Pešić "Nijemac", dok je Jokić prekomandovan na poziciju krilnog centra. Moraće sve to da isprave vrlo brzo, za duel sa Češkom koji se igra u subotu (17.30 časova).

Pešića možda smatraju Nijemcem jer je u toj zemlji ostvario velike rezultate, donio istorijsku titulu šampiona Evrope "pancerima" 1993. i u tom mandatu ukupno 13 godina živio u toj zemlji. Selektor je bio od 1987. do 1993, a potom je sedam godina vodio Albu. U Njemačku se vratio i u sezoni 2001/02, kada je trenirao Keln, a potom je u Bajernu 2012. postavljao temelj evroligaškog projekta i takođe donioo titulu šampiona Nemačke.

Neće vjerovatno ni Pešić ni Jokić zamjeriti organizatorima zbog ove greške. Dan ranije se dogodila greška i sa Slovenijom, pošto su Dončić i ekipa taksijem išli na utakmicu. "Orlovi" će u Pragu biti sve do 8. septembra. Poslije Holandije slijede dueli sa Češkom, Finskom, Izraelom i Poljskom, pa potom ako ne bude iznenađenja, slijedi selidba u Berlin.

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

U ovoj grupi odigran je već jedan meč. Izrael je poslije produžetka savladao Finsku (89:87). U tom meču iks faktor bio je Deni Avdija koji je po završetku susreta bio ljut na saigrača i nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Gala Mekela zbog jednog poteza iz završnice.

"Sada smo dobili meč na kraju, pa se sada neću žaliti, ali možda da smo izgubili bi pričao drugačije. Ali mislim da je ta lopta trebalo da bude u mojim rukama. Na kraju je i Gal Mekel mogao da pogodi to polaganje, bio je to dobar šut i sada nema ničega oko čega bismo mogli da se žalimo", rekao je Avdija.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC