• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da, slomio sam ruku Pešiću! Šok priča o Kariju na Eurobasketu: Bio je nasred terena, a onda...

Autor Dragan Šutvić

Iskusni plejmejker Finske Peteri Koponen poslije prvog meča svog tima na ovogodišnejm Eurobasketu potvrdio da je dok je igrao za Barselonu slomio ruku Svetislavu Pešiću!

 koponen slomio ruku pešiću Izvor: MONDO/Nikola Lalović/MN Press

/Od izvještača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića/

Na startu takmičenja na Eurobasketu u grupi D u kojoj se nalazi Srbija vidjeli smo dramu u kojoj je Izrael savladao Finsku nakon produžetka i sjajne igre Denija Avdije. I dok je Avdija bio jako ljut poslije meča iako je pobijedio, iskusni Finac Peteri Koponen je bio u boljem raspoloženju.

Veteran na poziciji plejmejkera na ovogodišnjem Eurobasketu završava karijeru, a srpske novinare je na kraju meča dočekao sa osmijehom nakon što su ga pitali za priču Svetislava Pešića o tome da je "hokejaškim startom" slomio ruku srpskom selektoru na jednom treningu Barselone.

"To je istinita priča. Kada je došao u Barselonu, on je kao trener uvijek bio na terenu tokom treninga, vikao je i davao instrukcije igračima. Jednom se na treningu dogodilo dok smo igrali na dva koša da je on bio na sredini terena, mi smo krenuli u kontranapad, trčao sam okrenute glave i udario sam u njega, a on pao", zastao je, pa se sjetio neprijatnog osjećaja. "Povrijedio sam mu rame i osjećao sam se loše zbog toga naravno. Stalno smo mu govorili 'Treneru, pazi, mi trčimo brzo'."

Pogledajte

02:24
Peteri Koponen
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

I sada najiskusniji igrač Finske izuzetno poštuje selektora Srbije jer mu je dao šansu kada drugi treneri možda i ne bi. "Znate, ja njega poznajem prilično dugo. Htio me je u svom timu kad sam bio mnogo mlađi. Na kraju sam imao sreću da igram za njega u Barseloni i mislim da je sjajan trener i legenda. Lijepo je vidjeti da vodi Srbiju ponovo i mislim da imaju šanse da osvoje zlato ove godine, odličan su tim", dodao je Koponen. 

Kasnije u karijeri Finac je nastupao u Bajernu sa Vladimirom Lučićem, sa kojim je bio i cimer, a sreo se sa svoja oba poznanika iz srpskog tima tokom prethodnih dana. "Vidjeli smo se u hotelu. Luča je sjajan momak i odličan igrać. Kao što sam već rekao, Srbija je nevjerovatan tim, bez dileme favortit u ovoj grupi ali i na cijelom turniru", pohvalio je Koponen "orlove". 

Što se meča sa Izraelom tiče, Koponen je poručio da su odlučivale male stvari. "Težak poraz, u produžetku. Odlučivali su detalji. Oba tima su se borila, ali su odlučili detalji i Izrael je bio bolji od nas i pobijedio večeras. Nema vremena za plakanje, moramo da se fokusiramo na naredne utakmice. Sutra je nova utakmica", naglasio je Koponen.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC