• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan me zvao, ali bilo je prekasno! Hrvat otkrio detalje pregovora, pa poručio: Ne slušajte Tviter glasine!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mario Hezonja otkrio je da je dobio poziv iz Humske, ali da je tada bilo već kasno, jer je odlučio da potpiše za Real.

 Mario Hezonja otkrio da ga je zvao Partizan Izvor: MN PRESS

Mario Hezonja mogao je da dođe u Partizan. Bilo je kontakata između dvije strane, do dogovora na kraju nije došlo. Otkrio je to hrvatski reprezentativac u jednom intervjuu. Poslije svega je potpisao za madridski Real.

Navijači crno-bijelih zvali su ga na društvenim mrežama, često su mu puštali poruke. Posebno poslije jedne izjave o publici i navijanju koja im se posebno dopala. Da je Željko Obradović ili neko iz kluba bio brži, možda bi bio u Beogradu umjesto u Madridu.

"Tokom ljeta nije bilo nikakvih nedoumica, trebalo je malo duže da zvanično sve objave, zbog nekih formalnosti. Ne slušajte Tviter glasine. Dobijao sam mnogo poruka od navijača Partizana i Panatinaikosa na društveni mrežama i hvala im na tome. Bilo je ludo, ali sam sve dogovorio sa Realom i imam velike ambicije", rekao je Hezonja za "BasketNews".

Uslijedilo je direktno pitanje novinara. Da li je bilo kontakata sa Partizanom i Panatinaikosom. "Da, bilo je. Zvali su me, ali je bilo prekasno. Često sam pričao sa ljudima iz Panatinaikosa, kada su me pozvali, ništa nisam mogao da uradim."

Trenutno je sa reprezentacijom Hrvatske na Eurobasketu. Na startu šampionata njegov tim izgubio je od Grčke u dramatičnoj završnici, potom je demolirao Veliku Britaniju. I dalje ne može da prežali poraz od Grka i nestvarne poteze Janisa Adetokumba.

"Bilo je ludo, imali smo pobjedu u našim rukama, onda se nekoliko stvari dogodilo. Janis je imao dvije sjajne situacije u posljednja dva napada u odbrani i napadu. Možda je trebalo da odglumim i da padnem kada sam osjetio kontakt, ali nisam takav tip igrača, nisam želio da se bacim na parket čak iako je bio faul. Zaboljelo je, posebno kada imate šansu da dobijete tako jak tim kao što je Grčka i onda izgubite u neizvjesnom meču."

Pred odlazak na takmičenje došlo je do nesuglasica u košarkaškom savezu Hrvatske. Dino Rađa nije želio stranca u reprezentaciji, razriješen je dužnosti, pa je u tim pozvan Džejlen Smit. Sada je jedan od nosilaca ekipe.

"Imamo talentovan tim, ali je uvijek potreban igrač poput Džejlena koji radi sjajan posao, prije svega u kreaciji i donosi neke odlične odluke. Ne znam šta se sve događalo, ne odlučujem ja o tome, ali sam pričao sa Rađom prije turnira i zvučao je okej. Znam da bi Hrvati voljeli da igramo bez naturalizovanih igrača, ali zašto niko ne pita nešto o Majku Tobiju koji igra za Sloveniju. Svi pričaju samo o Luki Dončiću i Goranu Dragiću. Takav smo narod, ako izgubiš jednom u četvrtfinalu odmah si najgori ikada, dobiješ jedan važan meč i šampion si, mentalitet nam je takav."

Na kraju je prokomentarisao spekulacije da će ovo biti posljednje takmičenje Bojana Bogdanovića u dresu Hrvatske. Navodno će po završetku turnira da se povuče iz nacionalnog tima.

"Bojan je postao otac i razumijem odluku sa te strane. Ipak, uprkos tome što nema namjeru da igra, biću prvi koji će da ga zove već za sljedeće takmičenje. Ne zanima me šta ima da kaže, uradiću sve da ga dovučem nazad u tim. Prvi ću ga zvati ako se povuče iz nacionalnog tima", zaključio je Hezonja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC