• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dok sam ja selektor, neće se dizati tri prsta!" Skandal - pionirke iz Banjaluke mobingovane na nacionalnoj osnovi!?

Autor Dragan Šutvić

Ogroman skandal potresa žensku pionirsku reprezentaciju BiH.

 skandal u pionirskoj reprezentaciji bih  Izvor: KK RMU Banovići

Žensku pionirsku košarkašku reprezentaciju BiH potresa skandal!

Prema pisanju "Glasa Srpske", igračice banjalučkih klubova Mladi Krajišnik i Feniks Milica Bosnić i Teodora Gvozden bile su izložene mobingu na nacionalnoj osnovi u avgustu tokom desetodnevnih priprema u u Sarajevu, te turnira u Sloveniji!?

Možda će vas zanimati

Banjalučki klubovi su poslali dopise na adresu pomenutog lista, u kojim se navodi da je "igračicama bilo najstrože zabranjeno da dižu tri prsta (palac, kažiprst i srednji prst) prilikom pogotka šuta za tri poena", a ukoliko to pokažu reprezentativkama je zaprijećeno "da će im odsjeći ruku".

Navodi se da im "nije bilo dozvoljeno da se prekrste prilikom ulaska u igru, oduzimani su im mobilni telefoni i čitane njihove privatne poruke i prepiske, a vrhunac svega je puštanje filma o navodnom "genocidu u Srebrenici" u autobusu prilikom putovanja. Takođe, dodaje se da je "u povratku sa turnira iz Slovenije maloljetna Teodora Gvozden ostavljena na graničnom prelazu Gradiška bez najave roditeljima."

Prema navodima Darka Kosića, predsjednika Feniksa, za sve je kriva selektorka Jasna Sliško, koja je u izjavi za Glas Srpske potvrdila da je izrekla zabranu da se, dok je ona selektor, pogođena trojka neće proslavljati sa tri prsta, iako je to međunarodna oznaka.

"Palac, kažiprst i srednji prst zajedno neće se dizati dok sam ja u reprezentaciji. Ne znam šta je međunarodni znak. Poštujem pravila FIBA. Za svoje odluke imam podršku ljudi koji su me ovdje postavili, a ne znam zašto dijete od 13 godina ne bi poštovalo. Apsolutna laž je da je djeci zabranjeno da se prekrste po ulasku na teren ili u sličnim situacijama, a film o Srebrenici, koju uopšte ne spominjem, ježim se na sam pomen, nikad nije puštan. Djeca u reprezentaciji će raditi kako ja kažem, radi mira. Poštujem svaku vjeru, ali kod nas u selekciji se nijedno dijete nije pokušalo prekrstiti, bar ja to nisam vidjela", rekla je Sliško, govoreći i o navodnom oduzimanju telefona, istakavši da je dobila dojave da pojedini treneri podrivaju njen rad.

"Tačno znam ko je od trenera i šta pisao igračicama, u pitanju su njih dvije, tri. Samo jedno veče smo rekli djeci da donesu telefone da vidimo šta im je pisano. Potvrdilo se ono što smo saznali. Primijetila sam da me dijete ne sluša", istakla je Sliško, koja o Teodori Gvozden navodi:

"Teodoru niko nije ostavio na granici, već kada je majka Milice Bosnić došla po svoje dijete, ponudila se da preveze i Gvozdenovu do Banjaluke. Pitala sam Teodoru da li želi, ona je potvrdno odgovorila."

Magdalena Gvozden, Teodorina majka, tvrdi suprotno, ističući da je razočarana odnosom selektorke prema njenom djetetu koje je, kako ističe, čak pomišljalo i na samoubistvo!?

"Teodora je mojoj drugoj kćerki napisala da se boji selektora, da pomišlja da svašta sebi uradi. Meni je rekla da joj je Sliško ubila volju, ne za košarkom, već za životom?! Bilo mi je teško, tješila sam je, govorila da izdrži, uprkos svemu. Moje dijete je bilo izloženo pravom psihičkom mobingu, bojala se. Igračicama se sugerisalo da se mora navijati za BiH protiv Srbije, da se ne smije aplaudirati Lani Brenjo, koja je sa Srbijom osvojila zlato... Dijete je bilo 'ubijano u pojam'. Što se tiče ostavljanja na granici, Sliško je rekla Teodori da izađe iz autobusa mimo njene želje, pa je majka Milice Bosnić dovezla u Banjaluku. Šokirala sam se kad me je žena nazvala i javila mi da je pokupila dijete, a meni ništa Sliško nije javila."

Čelnici banjalučkih klubova Darko Kosić i Brane Čovičković zatražili su hitnu reakciju Košarkaškog saveza Republike Srpske, koji je najavio pokretanje zahtjeva za disciplinski postupak pred Disciplinskim sudom KS BiH.

"Moramo zaštititi djecu. To je najbitnije. O svemu sam informisao i Upravni odbor KSRS, reagovaćemo hitno", istakao je Dragan Ćazić, generalni sekretar Košarkaškog saveza Republike Srpske.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Opet pošaljite djecu kod te slavne trenerice.....i u tu čuvenu reprezentaciju....a i naši predstavnici u Savezu neka opet ovakve biraju....srećno vam bilo ...jadna a djeca što trpe torture ....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC