• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska pobjegla od Srbije: Sve je jasniji put "orlova" na Eurobasketu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selekcija Hrvatske je pobjedom nad Ukrajinom stigla do trećeg mjesta u grupi C i poslala Italiju na eventualni megdan sa Srbijom.

 Hrvatska-izbjegla-Srbiju-na-Eurobasketu Izvor: Profimedia

Košarkaši Srbije saznali su ime eventualnog protivnika u osmini finala Eurobasketa ukoliko u četvrtak uveče i zvanično potvrde prvu poziciju u grupi D.

To će biti reprezentacija Italije, koja je završila na četvrtom mjestu u grupi C, a sve zahvaljujući pobjedi Hrvatske protiv Ukrajine!

Nema više nikakve dileme - Hrvatska je u posljednjem kolu grupne faze savladala Ukrajince 90:85 i tako se plasirala na treće mjesto grupe C, čime je izbjegla susret sa Srbijom u osmini finala!

Hrvati su u tijesnoj utakmici dugo strijepili, ali su u posljednja četiri minuta meča nošeni Bojanom Bogdanovićem uspjeli da "prelome" Ukrajince i stignu do "zlata vrijedne" pobjede. Tako će sa trećeg mjesta ići na drugoplasirani tim iz grupe u kojoj je Srbija, što će biti poraženi iz duela Srbije i Poljske.

Ukrajina ovim porazom završava na drugom mjestu u grupi C, dok su Italijani četvrti i biće rival Srbije ukoliko "orlovi" u četvrtak od 21.00 savladaju Poljsku i tako konačno osiguraju prvo mjesto u grupi D.

Inače, ranije je utvrđeno da će, ukoliko Srbija bude prva u grupi, njen par u osmini finala s Italijom "ukrštati" u četvrtfinalu sa parom Francuska - Turska. 

U timu Hrvatske je najbolji bio Bojan Bogdanović sa 27 poena, Dominik Mavra je dodao 13, a Krunoslav Simon 11. Što se tiče Ukrajine, prvi poenter je bio Volodimir Herun sa 21 poenom, Bogdan Bliznjuk je imao 16, dok je Svjatoslav Mihailijuk dodao 14 poena.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC