• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lider Poljske za MONDO: Jedva čekam Micića i Jokića! Znaju šta ih čeka protiv Srbije, ali poručuju: Da vidimo gdje smo!

Autor Haris Krhalić

Najbolji pojedinac u sastavu Poljske Ej Džej Sloter pred meč sa Srbijom ne može da dočeka duele protiv dva MVP-a u dresu Srbije. Od reportera MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića

 Ej Džej Sloter Mondo intervju Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Srbiju su mnogi očekivali u borbi za prvo mjesto u grupi D Eurobasketa, ali Poljsku teško. Poslije dva poraza u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo od Hrvatske i Njemačke mnogi su očekivali da Poljaci uz Holanđane ispadnu iz grupe. 

Ispostavilo se da su oni prvi u našoj grupi obezbijedili prolaz dalje i da će sada u duelu sa Srbijom rasterećeni juriti prvo mjesto. Najbolji igrač poljskog tima naturalizovani Amerikanac Ej Džej Sloter morao je biti zadovoljan igrama svog tima u Pragu.

"Zadovoljni smo kako smo odigrali cijeli turnir osim naravno meča sa Finskom. Meč sa Holandijom je bio najteži do sada, cijeli meč smo ih jurili, ali uspjeli smo da se izborimo. Oni su nezgodan tim, igraju jako dobro pogotovo u odbrani, vrlo su atletski snažni, odlično pokrivaju prostor, teško je organizovati napad u takvoj situaciji. Ti momci su već godinama nezgodni i sada smo ih na kraju slomili", rekao je Sloter za MONDO poslije meča sa "oranjem". 

Pogledajte

02:03
AJ Slaughter
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Prije utakmicu sa Srbijom njemu je vrlo jasno šta ga čeka, ali od svog tima prije svega očekuje da se bori do kraja, jer imperativ pobjede Poljaci nemaju. 

"Svi znamo šta kakve probleme Srbija donosi, ali probaćemo da se pripremimo za njih najbolje moguće i da se takmičim. U Njemačkoj ćemo se susretati sa ekipama koje imaju toliko talenta i zbog toga će to biti dobra priprema",otkrio je on.

Moraće da se nosi sa Vasilijem Micićem, jednim od najboljih plejmejkera Evrope i aktuelnim MVP-em finala Evrolige, ali za njega je to samo dodatna motivacija.

"Da naravno, kada igrate protiv momaka koji igraju na tako visokom nivou uvijek hoćete da igrate dobro, da se testirate i da vidite na kom ste vi nivou. Biće meč u koji ćemo ući sa velikom motivacijom sutra, da vidimo gdje smo."

A da li su mu visoki igrači Poljske poput Balcerovskog, Alejničaka, Dzeve i Cela pričali o Nikoli Jokiću?

"Da, uzbudljivo je za sve košarkaše da igraju protiv MVP-a NBA lige. Imamo mnogo mladih visokih igrača kojima je potrebno da se testiraju protiv jednog od najboljih i da vide na čemu moraju da rade i šta moraju da poprave. Za njih je to uzbudljiva i vrlo bitna utakmica za razvoj karijere", rekao je Sloter za MONDO.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC