• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati računaju kako da izbjegnu Srbiju na Eurobasketu: Mogu da pobjegnu, ali i da naprave problem "orlovima"!

Autor Haris Krhalić

Na koga će Srbija u osmini finala Eurobasketa? Postoje šanse da to bude i Hrvatska, ali su u igri još dvije reprezentacije...

 Hrvati žele da izbjegnu Srbiju na Eurobasketu Izvor: MN Press/Profimedia

Košarkaška reprezentacija Srbije igra fenomenalno na Eurobasketu i trenutno je jedini problem povreda Nemanje Nedovića za koga je turnir vjerovatno završen, ali se nadamo da se to neće previše odraziti na nastup Pešićevih "orlova" kada počne eliminaciona faza. A tu je iza ugla... Srbiji je ostala još samo jedna utakmica, večeras protiv Poljske (21.00), a koja ujedno odlučuje i o prvoplasiranom u našoj grupi "D".

Ukoliko to bude Srbija, što niko ne dovodi u pitanje, košarkaši će - makara na papiru - sa najbolje pozicije u osminu finala gdje još ne znamo protivnika. A uoči današnje utakmice to mogu da budu čak tri reprezentacije...

Sve bi trebalo da bude poznato u toku popodneva pošto o tome odlučuje duel Hrvatske i Ukrajine (14.15). Ukoliko Hrvatska (2-2) dobije Ukrajinu (3-1), u tom slučaju će na Srbiju poslati najnezgodnijeg protivnika - Italiju - koju Srbija dobro pamti od prošlog ljeta u Beogradu kada su joj "uskratilI" put na Olimpijske igre. Međutim, ako Hrvati pobijede Ukrajinu sa osam i više poena razlike, e u tom slučaju će Srbija igrati sa Ukrajinom u osmini finala.

Postoji šansa da gledamo i meč Srbije i Hrvatske u prvoj eliminacionoj rundi Eurobasketa, a da bi se to dogodilo - Ukrajina mora da pobijedi Hrvatsku, pa već i naše komšije kalkulišu kako to da se ne desi.

Anketa

Koga biste voleli u osmini finala protiv Srbije?

  • Hrvatska

    56.25% (18)

  • Ukrajina

    18.75% (6)

  • Italija

    3.13% (1)

  • Svejedno je!

    21.87% (7)

Koga biste voleli u osmini finala protiv Srbije?

Rezultati


Većina hrvatskih medija bavi se prognozama i računicom kako je moguće izbjeći meč Srbije i Hrvatske, tako da je recimo Večernji list objavio tekst naslovljen: "Evo šta Hrvatska treba da napravi kako bi izbjegla Srbiju u osmini finala", gdje se detaljno analiziraju scenariji po kojima bi se izbjegao Ex-Yu derbi.

"Ako Srbija pobijedi Poljsku (što se očekuje) biće prva u svojoj grupi i onda će u našoj, s kojom se njihova skupina ukršta, biti važno ne biti četvrti. A to možemo s bilo kakvom pobjedom nad Ukrajinom. Bude li ona osam i više koševa onda čak možemo biti i drugi. Doduše, bilo kakva naša pobjeda znači da bi Italijani bili četvrti i da bi oni išli na Srbe pa bi se moglo dogoditi da "azuri" dodatno stimulišu Ukrajince kojima je, situacija u ratom poharanoj im domovini, sama po sebi već veliki motivacioni faktor pred meč", navodi se u tekstu naših kolega.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC