• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakl bivšeg igrača Zvezde - poslao je Litvaniju kući: Drama u Berlinu i velika pobjeda Španije!

Autor Dragan Šutvić

Fantastičan meč gledali smo u osmini finala Eurobasketa.

 španija u četvrtfinalu eurobasketa  Izvor: Profimedia/dpa/Soeren Stache

Spektakularan meč za kraj prvog dana nokaut faze na Eurobasketu. Reprezentacija Španije izborila je plasman u četvrtfinale pobjedom nad Litvanijom (102:94) poslije 45 minuta fantastične košarke u Berlinu. Jedan od junaka meča bio je Lorenzo Braun, naturalizovani plejmejker koji od ovog ljeta nastupa za reprezentaciju Španije.

Možda će vas zanimati

Nekadašnji organizator igre Crvene zvezde postigao je 28 poena i bio najefikasniji igrač susreta, a posebno impresivna bila je njegova partija u produžetku. Od 19 poena koje je Španija postigla tokom dodatnih pet minuta košarke Braun je ubacio čak 12, a imao je i dvije asistencije! Gotovo nevjerovatne brojke kada se uzme u obzir kvalitet dva tima, ali i značaj koji je ova utakmica imala.

Istina, mogla su oba tima da riješe ovaj meč i prije produžetka. Litvanci su bili blizu pobjede tokom većeg dijela susreta, a Španci u posljednjem minutu četvrte dionice. Spektakularnim povratkom u meč Litvanaca - čak i nakon nesportske Domantasa Sabonisa - jedan od najboljih susreta u dosadašnjem dijelu turnira produžen je za još pet minuta. U njemu je bilo manje neizvjesnosti, a Španija je zasluženo stigla među osam najboljih timova.

Protivnik tamo biće joj pobjednik meča Finska - Hrvatska, a ta utakmica na programu je sutra. Čini se, barem na papiru, da je Španija teži posao odradila danas nego što će to biti slučaj u četvrtfinalu, pa će ekipa Serđa Skariola možda već večeras početi da kalkuliše o polufinalnom susretu i eventualnoj borbi za odličje. Po sastavu sa kojim su stigli na turnir vjerovatno ih niko nije vidio kao velike favorite za medalju, ali sada je situacija drugačija.

Inače, pored Brauna sa 28 poena večeras su bili primetni Vili Ernangomez sa 21 i Huančo Ernangomez sa 13 poena, dok je 13 ubacio i iskusni Rudi Fernandez. U poraženom timu najbolji je bio Mindaugas Kuzminskas sa 18 poena, pratio ga je Ignas Brazdeikis sa 17, a dvocifreni učinak ostvarili su još Sabonis, Lekavičijus i Jokubaitis. Jonas Valančijunas je potpuno podbacio i postigao samo pet poena za više od 21 minuta na terenu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC