• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evroliga predstavila Partizan i novog lidera ekipe! Njega vide kao glavnog igrača - zato ga je Željko doveo!

Autor Dragan Šutvić

Evroliga je predstavila Partizan, a kao glavnog igrača istakla je Janisa Papapetrua.

 evroliga objavila tekst o partizanu  Izvor: MN PRESS

Partizan se vratio u Evroligu poslije osam godina. Dobio je specijalnu pozivnicu i biće učesnik elitnog takmičenja u predstojećoj sezoni. Željko Obradović i crno-bijeli pokušaće da naprave uspjeh u najjačem evropskom klupskom takmičenju. Pred početak Evroliga objavila je tekst u kom predstavlja crno-bijele i tim za novu sezonu.

U opširnom tekstu analizirali su igrače Partizana, kako na bekovskim, tako i na centarskim pozicijama i jedno ime posebno su istakli. Kada su pisali o košarkašu koga vide kao lidera tima, mnogi su očekivali da će se tu naći ime Kevina Pantera, ali tako ne misli autor teksta. Kao glavnog igrača novog tima vidi Janisa Papapetrua, koji je stigao iz Panatinaikosa.

"Papapetru (28) je bez sumnje jedan od evroligaških klasika. Biće mu ovo 10. sezona u ligi, prva van Grčke. Trener Obradović se oslanja na njega i vjeruje da će njegovo iskustvo da pomogne timu. Brojke sve govore, odigrao je 219 mečeva u Evroligi do sada, dao je 1,749 poena, imao 714 skokova, 236 asistencija i 122 ukradene lopte za nešto više od 4,900 minuta na parketu. Partizan je tim koji se uglavnom oslanja na mlađe igrače i želi da zadrži svoje zavještanje, pa će Janis tako biti jedan od mentora i lidera ekipe. Vjerovatno će neki drugi igrači postići više poena i imati više skokova, ali njegov rezime je nešto čemu će se svi u timu okrenuti u momentu potrebe", piše u tekstu o Janisu koji bi uskoro trebalo da se pridruži timu na pripremama, pošto je bio sa reprezentacijom Grčke na Eurobasketu.

Zatim su analizirali dijelove tima, počeli su od bekovske linije.

"Panter je vodio tim u Evrokupu prošle sezone i to će raditi i ove. Dvojica novajlija su Danilo Anđušić i Dante Egzum i oni imaju evroligaško iskustvo. Aleksa Avramović, Gregor Glas i Jam Madar će se nadmetati za mjesto na bekovskim pozicijama. Tu su još dvojica igrača koji dolaze sa velikim iskustvom, Džejms Naneli i Janis Papapetru. Uroš Trifunović je takođe tu i očekuje se da će imati značajniju ulogu nego prije", navodi Evroliga.

Kada su u pitanju igrači koji pokrivaju pozicije u reketu, uvjereni su da će to biti jedna od prednosti Partizana.

"Klub se oslanja na iste igrače kao prošle godine. Zek Ledej je tu, Matijas Lesor donosi snagu i fizičku dominaciju, Balša Koprivica je među najvišim igračima u ekipi i to može da pomogne. Naravno, ne treba zaboraviti Tristana Vukčevića koji je stigao iz Reala ni Alena Smailagića koji je pokazao neke briljantne momente u prvoj sezoni u klubu", zaključuje Evroliga u tekstu i dodaje da "Obradović zna kako da pliva u evroligaškim vodama i da će Partizan sigurno da se bori za mjesto među najboljih osam".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC