• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Titula došla kući: "Ne dozvolite da vam neko kaže da nešto ne možete!"

Autor Dragan Šutvić

Spektakularan doček za šampione Evrope dan poslije trijumfa u finalu Eurobasketa. Poslušajte šta je rekao italijanski stručnjak!

 košarkaši španije se vratili sa eurobasketa  Izvor: Twitter/Teledeporte

Reprezentacija Španije donijela je titulu prvaka Evrope kući. Kao i 2009, 2011. i 2015, "Furija" je sa peharom šampiona Starog kontinenta završila Eurobasket, a ka tom uspjehu predvodio je apsolutni heroj nacije i čitavog turnira – selektor Serđo Skariolo.

Italijanski stručnjak odveo je na Evropsko prvenstvo tim kome mnogi nisu predviđali visoki plasman, bez Nikole Mirotića, Rikija Rubija, Serhija Ljulja… Ali je ipak našao dobitnu formulu, učinio da braća Vili i Huančo Ernangomez odigraju kao i transu, da naturalizovani Amerikanac Lorenzo Braun odigra partije karijere i tako je sa ekipom objedinio titule svjetskog i evropskog prvaka.

Na šampionskom dočeku u ponedjeljak, Skariolo je oduševljenim fanovima poslao važnu poruku: "Nikada ne dozvolite nekome da vam kaže da nešto ne možete da uradite!

Skariolo je donio Španiji čak pet medalja sa evropskih prvenstava, od čega samo jedna jedna nije bila zlatna – kada je "furija" bila treća na Eurobasketu 2017. u Istanbulu. Na Svjetskom prvenstvu 2019. učinio je Špance prvacima svijeta, a na Olimpijskim igrama je 2012. donio srebro u Londonu, a četiri godine kasnije u Riju bronzu. I poslije svega, mnogi su griješili i prognozirali da on nešto ne može da uradi. Pogledajte kako je izgledao doček:

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC