• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li su Slovenci bančili i pili noć pred ključni meč? Sve je stiglo do Saveza, hitno su se oglasili i razjasnili

Autor Haris Krhalić

Košarkaški savez Slovenije hitno se oglasio povodom navoda da su Luka Dončić i njegovi saigrači pili i bančili uoči važnog meča na Eurobasketu.

 Slovenački savez o optužbama na račun košarkaša Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Slovenije viđena je najmanje u finalu Eurobasketa nakon eliminacije Srbije, međutim prvak kontinenta iz 2017. godine zaustavljen je u četvrtfinalu. Šokirala ih je Poljska uz vrlo lošu partiju Luke Dončića koji je nakon poraza preuzeo odgovornost na sebe, da bi se skoro nedjelju dana kasnije u bosanskohercegovačkim medijima pojavile informacije da postoji "pravi razlog" zašto je Slovenija bila tako slaba u toj utakmici.

Nezvanično, uoči utakmice košarkaši Slovenije su izlazili i napili se, što je vrlo ozbiljna optužba na račun reprezentativaca, a nije dugo trebalo da ovakve informacije stignu i do Košarkaškog saveza Slovenije.

Savez koji je stao iza selektora Aleksandera Sekulića, ekspresno se oglasio povodom insinuacija da su Luka Dončić i njegovi saigrači bančili, pa samim tim neće biti potrebe da košarkaši "zmajčeka" demantuju ovakve navode u medijima ili na ličnim profilima - dovoljno je što im KSS vjeruje.

"Mi u Košarkaškom savezu Slovenije se ne bavimo ovakvim neistinitim i zlonamjernim optužbama i čak ih ne komentarišemo", jedino je što su iz Saveza prokomentarisali za "Žurnal24" čime su stavili tačku na ove priče.

Podsjetimo, Slovenija je u četvrtfinalu Eurobasketa poražena od Poljske (90:87), a između dva meča na turniru "zmajčeki" su imali tri slobodna dana. Zbog toga su mnogi bili začuđeni što je Luka Dončić bio umoran (tada se nije znalo da je primio injekciju protiv bolova), a nisu se proslavili ni ostali njegovi saigrači.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC