• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kreće ABA liga: Igokea sa šest novih košarkaša juri treći uzastopni plej-of!

Autor Haris Krhalić

Tim iz Laktaša se nada plasmanu u završnicu treći put zaredom.

 Igokea ABA liga sezona 2022/23 Izvor: KK Igokea

Košarkaši Igokee m:tel trenutno borave u Opatiju, gdje učestvuju na turniru "Liburna kup" u Sportskoj dvorani "Marino Cvetković", sa ekipama Pardubica iz Češke, Splita i italijanske Cividale.

„Igosi“ prvi meč igraju danas od 17 časova protiv českog tima dok će se u drugom polufinalu sastati Italijani i Splićani (20 h).
Biće ovo generalna proba za tim Dragana Bajića prije početka regionalne ABA lige.

Svi se još sjećakju istorijske sezone 2012/13 u kojoj je Igokea osvojila prvo mjesto u regularnoj sezoni i po prvi put izborila nastup u plej-ofu ovog takmičenja.

Nakon toga klub je imao nekoliko uspona i padova, ali bez obzira na sav trud nisu uspjeli izboriti nastup u plej-ofu sve do sezone 2020/21 kada se tim iz Laktaša ponovo našao u odabranom društvu.

Košarkaši Igokee su te godine zabilježilji i prvi pobjedu u plej-ofu i to protiv Crvene zvezde koja je na kraju podigla šampionski pehar.
Uspjesi su nastavljeni i prošle sezone kada je Igokea ponovo izborila nastup u završnici. A sada, pod trenerskom palicom Dragana Bajića, ponovo žele da ponove isto i na taj način se po treći put nađu u završnici ABA lige.

„Igosi“ su uspjeli da sačuvaju okosnicu tima pa će tako Marko Jošilo, Antabia Valer, Dešovn Stivens, Nikola Tanasković, Darko Talić, Stefan Đorđević i ove sezone nositi plavi dres.

Pored toga u klub su stigli Dušan Tanasković (OKK Dunav), Kendrik Rej, Haris Delalić (OKK Sloboda), Brajant Kravford (Ređio Emilia), Mario Nakić (Andora) i Nikola Marić (Litl Rok Trojans).

Tim je do sada pokazao veliki potencijal u pripremnim utakmicama u kojima su savladali beogradski Dinamik, Sintejniks MBC, mađarsku Albu, dok su poraženi od Fehervara i Cedevita Olimpije.

Igokea će na startu nove sezone regionalnog takmičenja dočekati Mornar iz Bara, a utakmica je na raporedu 1. oktobra u 18 časova u Laktašima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC