• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Partizan Olimpija Milano Evroliga

Crno-bijeli su poraženi u trećem kolu Evrolige, prvom koje su igrali pred svojim navijačima.

 Partizan Olimpija Milano Evroliga Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana izgubili su prvi evroligaški meč pred svojim navijačima nakon osam godina čekanja. Od njih je večreras u Beogradu bolja bila ekipa Olimpije iz Milana (80:75), iako su crno-bijeli tokom većeg dijela susreta imali prednost, a često su vodili i dvocifrenom razlikom.

Predvođeni Zekom Ledejom (23 poena, 5/5 za tri) i Matijasom Lesorom (12 poena, 10 skokova) košarkaši Partizana su tokom većeg dijela susreta bili u prednosti, a prve dvije četvrtine bile su među najboljima u ovoj sezoni. Često se srpski tim odlijepljivao i na dvocifrenu razliku, na šta Olimpija nije imala pravi odgovor, sve do treće četvrtine u koju je ušla sa mnogo više energije.

Ekipa Etorea Mesine vratila se sa poluvremena u halu mnogo bolje pripremljena za ono što je čeka u nastavku, pa su već u prvih tri minuta uspjeli da istope razliku koju je Partizan sticao tokom prve dvije dionice. Do kraja susreta gledali smo egal meč, sa mnogo preokreta, sjajnih poteza i čvrstih odbrana, a u takvim uslovima bolje su se snašli Italijani.

Oni su u posljednjim minutima meča prvi put uspjeli da steknu više od jednog poena prednosti, a na kraju su dosta mirno stigli do pobjede - nakon solo-prodora Kevina Pengosa i lekaih poena za pet razlike na dvadesetak sekundi do kraja utakmice.

Treba istaći da je Željko Obradović i na ovom meču maksimalno skratio rotaciju, pa da su minutažu podijelila samo osmorica igrača. Najviše je vremena na terenu proveo Matijas Lesor koji je igrao 38:31 minuta, a možda bi razlog nešto slabijeg finiša susreta mogao da se traži i u umoru Partizanovih košarkaša. Šansu za prvu pobjedu u sezoni Partizan će tražiti za dva dana protiv Virtusa na istom mjestu, pred svojim navijačima.

22:41

Kraj - 75:80!

Košarkaši Partizana nisu uspeli da pobede ni u trećem kolu povratničke sezone u Evroligi. Od srpskog tima u Beogradu je bolja bila Olimpija iz Milana, koja je tek u poslednjem minutu susreta prvi put uspela da stekne osetniju prednost. Pogledajte detalje sa meča:

22:39

40. minut - 73:78!

Zatražio je poslednji tajm-aut na meču Željko Obradović, a crno-beli se u ovom trenutku nalaze u veoma teškoj situaciji. Na nešto više od 22 sekunde do kraja četvrte deonice gosti iz Milana imaju pet poena prednosti!

22:32

39. minut - Egal!

Na tačno dva minuta do kraja meča, gosti iz Milana imaju minimalnu prednost - 73:74!

22:25

35. minut - Uspeo je tajm-aut...

Izgleda da su igrači Olimpije uradili sve što im je Etore Mesina nacrtao, pošto su nakon minuta odmora napravili seriju 7:0! Sada je Željko Obradović prinuđen da reaguje, a na pet minuta do kraja meča Partizan i dalje ima prednost - 71:69!

Izvor: MN PRESS

22:20

34. minut - 10:0 Partizana!

Mora da traži tajm-aut Etore Mesina, nakon što njegov tim više od tri minuta nije uspeo da pronađe put do koša, a na drugoj strani terena rešeta Partizan! Trojka Dantea Egzuma, koji se večeras nije umorio zbog prbolema sa faulovima, odvela je crno-bele na 71:62!

22:18

Zek Ledej na tribinama!

Tokom njegove poenterske serije, Zek Ledej se istakao i požrtvovanom reakcijom u odbrani, uradio je sve kako bi ostavio loptu u terenu.

22:17

Ostali rezultati!

Završene su preostale utakmice zakazane za večeras:

  • Efes - Valensija 91:92
  • Žalgiris - Virtus 68:65
  • Fenerbahče - Asvel 84:63
  • Makabi - Monako 78:70
  • Bajern - Barselona 73:84
22:15

32. minut - 5/5 Zeka Ledeja!

Pet puta je američki košarkaš uzimao šut za tri poena i svaki put je pogodio. On je najzaslužniji što crno-beli imaju prednost početkom četvrte deonice - 66:62!

22:11

Kraj treće četvrtine - 61:62!

Imao je Partizan poslednji napad u četvrtini, ali je Olimpija sa čak tri "mala faula" isekla napade domaćeg tima. Na kraju je ostalo samo tri sekunde za šut Partizana, a crno-beli nisu uspeli da naprave još jedan preokret i u poslednjih deset minuta meča uđu sa prednošću.

Izvor: MN PRESS

22:08

Ledejeva četvrtina!

Trojkom uz faul Bilija Berona Olimpija je stigla do nove prednosti (62:62), ali kakvu je sekvencu odigrao Zek Ledej. Tokom treće četvrtine američki košarkaš postigao je svih 12 poena crno-belih!

22:04

Matijas Lesor - sila!

Francuski košarkaš je poenima, ofanzivnim skokovima i blokadama večeras ozbiljno namučio centarsku liniju italijanskog tima. Pogledajte još jednu njegovu blokadu nad Kajlom Hajnsom:

22:01

25. minut - Prednost Olimpije!

Sredinom treće deonice gosti iz Italije prvi put stižu do prednosti. Nakon trojke Ševona Šildsa iz desnog kornera milanska Olimpija vodi 55:52!

Izvor: MN PRESS

21:58

23. minut - Loš početak Partizana!

Morao je Željko Obradović da "seče" tajm-autom seriju od 7:0 ekipe iz Milana, a videćemo da li će minut odmora trgnuti crno-bele u nastavku ove deonice.

21:53

Nastavljamo!

Počela je treća deonica meča u Beogradu, a pred nama je još 20 minuta sjajne košarke. Podsećamo, Partizan vodi 49:41 protiv Olimpije iz Milana.

21:40

Bogdan Bogdanović!

Oglasio se i srpski košarkaš koji je odigrao poslednji meč pred Partizanovim navijačima u Evroligi.

"Vratili smo se, Partizane! Hajmo! Atmosfera je nenadmašna", napisao je Bogdanović na sovm Tviter profilu tokom druge četvrtine meča u Beogradskoj areni.

21:38

POLUVREME - 49:41!

Odlično poluvreme Partizana, a imajući u obzir snagu protivnika, možda i najbolje u sezoni. Ekipa Željka Obradovića odlično je otvorila meč preko Matijasa Lesora koji je uneo nemir u reket gostiju, a kada su igrači Olimpije "skupili" oko francuskog centra, proradio je šut sa distance.

Po dve trojke su do sada ubacili Jam Madar, Danilo Anđušić i Zek Ledej, uz jedan pogodak sa distance Kevina Pantera!

21:34

20. minut - Tajm-aut Obradovića!

Nakon pogotka Melija, prednost Partizana iznosi osam poena (46:38), a trener Željko Obradović zatražio je tajm-aut. Ušli smo u poslednji minut druge četvrtine i Partizan će sada pokušati da ode na odmor sa dvocifrenom razlikom

Izvor: MN PRESS

21:27

18. minut - Danilo Anđušić!

Treći put je u Partizanu, a sigurni smo da je ovakve momente čekao godinama. U dva uzastopna napada sjajni srpski bek šuter pogodio je dve trojke i "odlepio" Partizan nakon što je Olimpija bila veoma blizu izjednačenja. Crno-beli su sada na "bezbednih" 41:36!

21:21

15. minut - Neizvesno!

Očekivano, gosti iz Italije su se privikli na život u Beogradskoj areni i počinju da hvataju ritam u napadu. Partizan za sada fantastično odoleva tim pritiscima, a u ovom trenutku crno-beli imaju tri poena prednosti - 35:32!

21:12

Lesorova blokada!

Jedan od najboljih poteza prve deonice je blokada Matijasa Lesora nad Kajlom Hajnsom, iako je Francuz u prvom trenutku bio korak iza rivala. Pogledajte:

21:10

Kraj prve četvrtine - 27:17!

Trojkom u poslednjoj sekundi, uz malo sreće, Kevin Panter je zatvorio prvu deonicu na meču Partizana i milanske Olimpije. Crno-beli su u poslednjem minutu uspeli da odbiju napade gostiju i sa dve uzastopne trojke ponovo dođu do dvocifrene prednosti. Pogledajte ko sve večeras gleda Partizan u Evroligi:

21:03

9. minut - tu je i Olimpija!

Dve trojke bivšeg igrača Crvene zvezde Bilija Berona, pa još jedna koju je pogodio Dešon Tomas i Olimpija se rezultatski vraća u meč pri kraju četvrtine. na tačno minut do kraja prve deonice rezultat je 21:17!

20:59

7. minut - rešeta Partizan!

Dve uzastopne trojke Zeka Ledeja, pa daleka dvojka Jama Madara i Partizan je na 18:8! Ostalo je nešto više od tri minuta do kraja prve četvrtine.

20:53

4. minut - Matijas Lesor!

Zbog dva poteza francuskog centra na različitim krajevima terena, Etore Mesina mora da traži tajm-aut! Partizan vodi 8:2 i to nakon što je Lesor blokirao iskusnog centra, a zatim fenomenalno odigrao 1 na 1 protiv Hajnsa i zakucao na drugoj strani terena!

Izvor: MN PRESS

20:51

3. minut - Problem za Partizan!

Na samom početku meča ekipe nisu efikasne pa Partizan ima prednost od samo 2:0, a jedini strelac za crno-bele je u problemu. Dante Egzum je napravio dva faula u napadu i već nakon tri minuta igre napustio igru. Umesto njega je na terenu Jam Madar.

20:46

POČINJEMO!

Počeo je prvi meč Partizanov evroligaški meč pred svojim navijačima od proleća 2014. godine!

20:40

Panter i Ledej!

Partizan će večeras igrati protiv Olimpije, a poseban motiv da se pokažu protiv bivšeg kluba imaće dvojica igrača koji su sa tom ekipom bili na F4 Evrolige. Direktno iz Milana u redove crno-beli stigli su Zek Ledej i Kevin Panter, povratnik u srpsku košarku.

20:35

Gužva, gužva!

Nema sumnje da će Beogradska arena večeras biti puna! Veliki broj navijača već je na svojim mestima, a novinar MONDA sa lica mesta javlja da navijači koji nisu na vreme nabavili ulaznicu za spektakl nude po nekoliko hiljada dinara za kartu. Atmosfera će biti fantastična!

Izvor: MN PRESS

20:25

Olimpija, Armani, Milano...

Košarkaški klub iz Milana zove se Olimpija, ali je među navijačima ustaljen izraz Armani, zbog sponzora koji već godinama stoji iza tima. Uglavnom, nakon prva dva Olimpija ima pobedu na gostovanju ASVEL-u i poraz na svom terenu od Albe, nakon produžetka.

Što se tiče igračkog kadra, u italijanskoj ekipi je Bili Beron, koji dobro zna kako je to igrati pred Partizanovim navijačima. Uz njega je tu i niz veoma iskusnih košarkaša poput Điđija Datomea, Kajla Hajnsa, Dešona Tomasa, Nikole Melija, Kevina Pengosa... Izuzetno, izuzetno kvalitetna grupa igrača!

Izvor: MN PRESS

20:10

Atmosfera ispred Arene!

Pogledajte kakva je situacija ispred hale. Navijači su tu, a neki su stigli i satima pre početka meča.

Pogledajte

01:02
Atmosfera ispred Arene uoči meča Partizana
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

20:00

Biće vatreno!

Ovaj meč već godinama SVI čekaju! Pročitajte najavu meča između Partizana i Olimpije iz Milana, evroligaša koji godinama igra na najvišem nivou.

19:45

Partizan - Žalgiris, 2014. godine!

Sećate se ovog meča? Na terenu Bogdan Bogdanović, Nikola Milutinov, Saša Pavlović, Žofri Lovernj...

Poslednji meč Partizan je pred svojim navijačima odigrao u Evroligi davne 2014. godine, 4. aprila u okviru pretposlednjeg kola top16 faze takmičenja koje se tada igrali u drugačijem sistemu. Pogledajte detalje sa meča:

19:30

Čega se plaši Etore Mesina?

Bio je trener Virtusa, Treviza, Reala, CSKA, radio u Los Anđeles Lejkersima i San Antonio Sparsima, nekoliko puta bio selektor Italije... Četiri puta su Etorea Mesinu proglašavali za najboljeg trenera Evrolige, ali... Kada se igra protiv Partizana, nije lako. Italijanski stručnjak otkrio je šta ga plaši pred gostovanje u Beogradu!

Izvor: MN PRESS
19:15

Očekivanja Željka Obradovića!

Meč protiv Olimpije iz Milana u trećem kolu Evrolige tokom razgovora sa medijima najavio je i Željko Obradović, trofejni trener koji od prethodnog leta sedi na klupi Partizana.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić
19:00

Drugi meč u Evroligi!

Partizan je nakon uvodnog poraza podigao formu i na gostovanju Baskoniji pružio daleko ozbiljniju partiju, a španski tim stigao je do pobede tek nakon 45 minuta igre. Crno-beli su pali tek u produžetku, iako je moglo lako da se desi da ovaj susret ode na njihovu stranu. Pogledajte najbitnije detalje tog susreta:

Drugi meč u Evroligi.
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball
18:50

Prvi meč u Evroligi!

Košarkaši Partizana na povratku u elitno evropsko takmičenje odmerili su snage sa ekipom Albe u Berlinu i nakon lošeg početka meča poraženi su od iskusnog i dobro "složenog" nemačkog predstavnika. Bio je to poraz iz kojeg je Partizan izvlačio lekcije za nastavak takmičenja i nije se dogodila nikakva tragedija, iako su navijači verovatno imali mnogo veća očekivanja. Ovo su najbitniji detalji sa meča:

Prvo kolo Evrolige.
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball
18:40

Dobro veče!

Sve je spremno za spektakl - povratak Evrolige pred Partizanovu publiku, prvi put nakon proleća 2014. godine. Crno-beli će večeras od 20:45 igrati protiv Olimpije iz Milana, u trećem kolu elitnog evropskog takmičenja, a teksutalni prenos susreta ispratite uz MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije