• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan je čekao devet godina – cijela Evropa čeka Grobare: Evroliga već bruji o tome!

Autor Dragan Šutvić

Partizan je čekao devet sezona da ponovo zaigra u Evroligi, a od 20:45 dočekuju Olimpiju iz Milana u meču za koji vlada neviđeno interesovanje.

 partizan olimpija milano najava  Izvor: MN PRESS

Mnogo godina je prošlo otkako je zagrmila pjesma navijača Partizana u Areni tokom meča Evrolige! Posljednji duel crno-bijeli su u Evroligi odigrali četvrtog aprila 2014. godine, prije više od osam godina.

U toj sezoni je Srbija, kao i sada, imala dva tima u Evroligi, a dok je Crvena zvezda eliminisana u prvoj grupnoj fazi Partizan je pobkedama nad Nanterom 73:43 (26 poena Dragana Milosavljevića), Budiveljnikom (18 poena i 8 skokova Džofrija Lovernja i Fenerbahčeom (20 poena Tarensa Kinsija) uspio da prođe dalje. U grupi su bili Fenerbahče, CSKA i Barselona koji su završili na vrhu, a ispod crno-bijelih bili su Nanter i Budiveljnik, tako da je bar jedan srpski tim prošao dalje.

Možda će vas zanimati

U drugoj fazi igralo se sa CSKA, Realom, Makabijem, Galatasarajem, Lokomotivom Kubanj. Bajaernom i Žalgirisom, a pobjede protiv CSKA (27 poena Bogdana Bogdanovića), Bajerna (po 21 poen Saše Pavlovića i Tarensa Kinsija), Makabija (18 poena Bogdanovića, 12 skokova Lovernja) nisu bile dovoljne za prolaz dalje. A dugo su "grobari" pamtili posljednju, pobjedu nad Žalgirisom 77:67 pred domaćim navijačima.

Sastav Partizana u prethodnom evroligaškom meču:

Tepić, Lovernj, Pavlović, Dalo, Milutinov, Bogdanović, Gagić, Musli, Šalić, Andrić, Bezbradica, Bertans.

Davis Bertans je sa 17 poena i 10 skokova vodio crno-bijeli tim, Milenko Tepić je dodao 14 poena, a dvocifreni su sa 11 i 10 poena bili visoki igrači Žofri Lovernj i Nikola Milutinov. Malo ko je tada vjerovao da će se naredni duel čekati toliko dugo...

SVANUO JE I TAJ DAN!

Dan koji su crno-bijeli čekali skoro devet godina! A raspored Evrolige je htio tako da crno-bijeli po povratku u Evroligu poslije devet sezona odsustva sačekaju prva dva kola prije nego što su mogli da dočekaju svoje ljubimce u "Areni". Iako je prošla skoro decenija, "grobare" niko nije zaboravio.

"Za nas je ovo prilika da se sretnemo sa dva igrača kao što su Kevin Panter i Zek Ledej koji su nam dali mnogo u prošlosti. Naravno, imamo najveće moguće poštovanje za Partizan i za trenera Obradovića. Znamo da nas očekuje jako težak meč u kome će biti najteže braniti se od njihovih prodora i njihove tranzicije u napadu. Drugi bitan element biće naša mogućnost da se adaptiramo na atmosferu koja će biti vrela", kratko je analizirao predstojeći meč Etore Mesina i odmah publiku stavio u prvi plan.

Nakon sezone 2013/14 Partizan je narednu odigrao u Evrokupu, potom godinu dana nije igrao Evroligu, zatim smo ih gledali jedne sezone u FIBA Ligi šampiona da bi prethodnih pet godina Partizan bio učesnik Evrokupa. A navijači su time što su kupili nevjerovatnih 11.000 sezonskih ulaznica su pokazali koliko im povratak u elitu znači. Ipak. neće biti lako ni igračima Partizana da izdrže huk sa tribina:

"Ako budemo igrali dobro, svi će da kažu da je publika pozitivno uticala. Ako budemo igrali loše, svi će da kažu da je negativno uticala. Odgovor se uvijek zna poslije utakmice. Ja ću probati da ih rasteretim i da kažem da su ljudi tu zbog nas, da su došli da nam pomognu. Treba to da shvate, da je jedini pritisak da daju sve od sebe. Nije pritisak ni 0-2, odigrali smo pet utakmica i imamo još 55. Koliko je to u procentima? 0-2 ovamo ili 3-0 ovamo, kakva je razlika. Igramo svaka dva ili tri dana, nemamo vremena da razmišljamo šta je bilo, samo unaprijed", rekao je pred ovaj meč Željko Obradović.

BIĆE KAO U ZOOLOŠKOM VRTU!

Probaće Željko Obradović da skine pritisak sa jedne od najmlađih ekipa u Evroligi, ali ipak je svjestan i toga da će huk sa tribina pune "Arene" itekako značiti njegovim pulenima.

"Zadovoljni smo i srećni da konačno igramo u Evroligi pred našim navijačima. Nadamo se da će doći u velikom broju da podrže ekipu i da će ekipa to prepoznati i reagovati na najbolji način a to je da proba da pruži svoj maksimum protiv tima koji je projektovan i ima ambiciju da ide na Fajnal for", rekao je Obradović, koji je potom pomenuo i Džejmsa Nanelija koji nije igrao protiv Studentskog centra:

"Mislim da svi timovi na početku sezone imaju problema i ne igraju najbolje što mogu. Oni imaju vrhunske igrače, sve imaju. Želja, moral, borbenost, to je recept za uspjeh. Naneli nije igrao jer je iskrenuo zglob, možda je čak bio u stanju da igra, ali nismo htjeli da rizikujemo", istakao je najtrofejniji trener u istoriji evropske košarke.

A pred sam početak sezone upravo je Džejms Naneli najbolje opisao ono što nas očekuje u utorak uveče u "Areni". U intervjuu za MONDO je naglasio da će ga "grobari" sigurno natjerati da igra još bolje jer:

"Biće kao u zoološkom vrtu ovdje, znam to. Ja obožavam tu atmosferu, to izvlači ono najbolje iz igrača. Znam da imamo sjajne navijače, mnogo sam slušao o tome i jedva čekam da ih sve vidim ovde", rekao je Naneli za MONDO.

A KOŠARKA?

Kao i Etore Mesina, i bivši igrač Crvene zvezde, a sada ključni šuter Olimpije Bili Beron istakao je Kevina Pantera kao najboljeg igrača crno-bijelih.

"Partizan uvijek igra veoma jaku košarku. Kada god sam igrao protiv njih igrao sam protiv agresivnog tima od prvog do posljednjeg minuta. Trenutno Kevin Panter igra jako dobro i veoma je bitno da obratimo posebnu pažnju na njega, ali ne samo na njega", rekao je Beron pred meč.

Pred ovaj meč Partizan je izgubio dvije utakmice na startu sezone u Evroligi, prvu prilično lako i ubjedljivo od Albe, a drugu poslije neshvatljivo loše komunikacije u odbrani koja je dozvolila Markusu Haurdu da pogodi trojku za produžetak i kasnije donese pobjjedu Baskoniji u Vitoriji.

Na to se nadovezalo mučenje sa Studentskim centrom u ABA ligi, pa bi pobjeda sada došla u zaista najboljem mogućem momentu.

Sa druge strane ni Olimpija još nije u formi u kakvoj želi da bude. Nakon što su savladali Asvel na startu Alba ih je dobila poslije produžetka na njihovom terenu, dok ih je u domaćem prvenstvu samo nevjerovatna trojka Devona Hola dovela do pobjede nad Brindisijem.

Šta nas onda čeka od 20:45 u "Areni?" Spektakl, kakav god rezultat da bude!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC