• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije to Jokić, nego tripl-dabl mašina! Srbin razbio šampiona, ništa mu nisu mogli (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sjajna partija Nikole Jokića kojom je pokazao da će i ove godine biti MVP kandidat.

 Nikola Jokić upisao tripl-dabl protiv Golden Stejta Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić uspio je da "trgne" ekipu nakon neočekivanog poraza od Jute i odmah je njegov Denver došao do pobjede nad šampionom Golden Stejtom. U dramatičnoj utakmici u San Francisku, Denver je slavio 128:123, iako su Voriorsi nekoliko puta u završnici uspijevali da se "vrate u život", ali su na kraju Nagetsi ipak mogli da ih "dokrajče" i dođu do prve pobjede u ovoj sezoni NBA lige.

Očekivano, najveći doprinos u pobjedi Denvera dao je Nikola Jokić koji je ponovo pokazao veliku raznovrsnost u svojoj igri i došao je do svog prvog tripl-dabla u sezoni 2022/23, ukupno 77. u karijeri i tako mu fali još samo jedna utakmica sa tri popunjene kolone kako bi se na sedmom mjestu vječne liste izjednačio sa Viltom Čemberlejnom.

Jokić je za manje od 35 minuta na parketu upisao 26 poena (šut sedam od 13), a na sve to imao je 12 skokova i 10 asistencija za svoje saigrače. Ovoga puta nije imao ukradene lopte u statistici i izgubio je pet puta posjed, što i nije neočekivano kad uzmemo u obzir koje vrijeme je lopta bila kod njega. Za razliku od prethodne utakmice, ovoga puta su sudije više sudile faulove na njemu, tako da je izveo 11 slobodnih bacanja i sve pogodio.

Ipak, ono što ga razlikuje od ostalih su neodbranjivi šutevi u koje se uvjerio i Drejmond Grin. Jedan od najboljih defanzivaca NBA lige u posljednjih deset godina nije mu mogao niišta...


Pored sjajnog Jokića, za Denver su odličnu partiju pružili Braun sa 20 poena, Kaldvel-Poup i Porter Džunior sa 17, odnosno dvocifreni su bili još i Hajlend (14), Gordon (10) i Grin (10). Na drugoj strani Voriorse je predvodio Stef Kari sa 34 poena, dok je 23 ubacio Vigins, dok je dobar doprinos u završnici dao i Tompson sa 16 poena.

Nažalost, Jokić je bio i jedini srpski košarkaš koga smo gledali prethodne noći u NBA ligi. Nikola Jović je još "zelen" da bi igrao za Majami i gledao je poraz od Bostona (111:104), dok ni Boban Marjanović nije ulazio u igru u porazu Hjustona od Memfisa (129:122). Što se tiče Bogdana Bogdanovića, čija Atlanta je pobijedila Orlando 108:98, i dalje nije spreman da se vrati na parket poslije operacije koju je imao ovog ljeta i nema informacija kada će opet zaigrati.

NBA REZULTATI

Šarlot - Nju Orleans 112:124
Indijana - San Antonio 134:137
Vašington - Čikago 102:100
Atlanta - Orlando 108:98
Bruklin - Toronto 109:105
Majami - Boston 104:111
Njujork - Detroit 130:106
Hjuston - Memfis 122:129
Minesota - Juta 126:132*
Golden Stejt - Denver 123:128
Portland - Finiks 113:111*

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC