• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea m:tel serijom 13:0 slomila Split - za diobu prvog mjesta u ABA ligi!

Autor Dragan Šutvić

Ekipa iz Aleksandrovca odlučujuću prednost stekla je krajem treće i početkom četvrte dionice, ostavivši Splićane čak pet minuta bez poena. Tim Dragana Bajića je na omjeru 3:1, što je u ovom trenutku dovoljno za diobu prve pozicije.

 split igokea aba liga  Izvor: ABA liga/KK Split/Ivica Čavka

Igokea m:tel se u pobjedničkom raspoloženju vraća iz Splita!

Tim Dragana Bajića je u sedmom odmjeravanju snaga sa "žutima" upisao šestu pobjedu - na Gripama je ekipa iz Aleksandrovca večeras trijumfovala rezultatom 68:77 i po učinku se izjednačila sa Budućnosti na vrhu tabele:

SPLIT – IGOKEA M:TEL 68:77

U prvoj dionici tim Dragana Bajića stekao je prednost od devet poena (6:15) dva minuta prije odlaska na dvominutni odmor.

Splićani su serijom poena na kraju te i početkom druge dionice smanjili minus na samo dva poena (13:15), da bi, nakon novog perioda bolje igre gostiju i vođstva rezultatom 19:24, novom serijom uspjeli da dođu do prvog vođstva (26:24) još od starta meča i 3:2 na semaforu.

Izvor: ABA liga/KK Split/Ivica Čavka

Na to je Igokea m:tel imala spreman odgovor, pa je serijom 6:0 koju je zakucavanjem zaključio Dešon Stivens rivalu odmakla na četiri poena (26:30), da bi na kraju na pauzu otišla uz duplo manji plus (33:35).

Treći period potpuno je prošao u rezultatskoj klackalici.

Početak ovog kvartala pripao je domaćima, koji su trojkom Šenona Šortera, koja je "zapalila" Gripe, poveli rezultatom 41:39, na šta je Igokea m:tel odgovorila serijom 7:0, za 44:46 na polovini ovog dijela igre.

Dva vezana kvalitetna napada omogućila su Splićanima novo vođstvo (49:46), ali su finiš treće dionice ponovo pripao Igokei m:tel, koja je u odlučujući period ušla uz plus od šest poena (51:57), a potom četvrti period počela uz plus četiri, kreiravši seriju 13:0 (51:61), ostavivši Splićane bez poenterskog učinka pet minuta.

Nije to obeshrabrilo domaće, koji su se probudili u narednim minutima. Prepolovili su minus (58:63), potom je Dominik Mavra promašio trojku za dodatno smanjenje zaostatka. Potom su novu šansu imali na 65:70, ali je već pomenuti Šorter dobio tehničku grešku, iz koje je Igokea m:tel izvukla maksimum.

Izvor: ABA liga/KK Split/Ivica Čavka

Nakon iskorištenog slobodnog bacanja, Kendrik Rej je na nešto više od dva minuta do kraja meča postigao trojku za plus devet gostiju, nakon čega za Split više nije bilo povratka.

U gostujućem taboru prednjačio je upravo Rej sa 27 poena, dok su se na drugom i trećem mjestu liste strijelaca našla još dva američka igrača, obzirom da je Stivens dodao 14, a Brajant Kroford je dodao deset poena.

Kod Splita, Šenon Šorter je uknjižio 18, a Dominik Mavra 13 poena.

ABA LIGA – 4. kolo

Nedjelja:

Mega – Cibona 93:100

Split – Igokea m:tel 68:77

Borac – Zadar (21.00)

Crvena zvezda – FMP (18.00)

Mornar – Partizan (21.00)

Odigrano u subotu:

Budućnost – Cedevita Olimpija 80:74

MZT – Studentski centar 92:79

Standings provided by SofaScore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC